• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Boston Celtics zijn er niet in geslaagd om te stunten tegen de New York Knicks. Na een sensationele comeback (zowel in de playoffseries als in de zesde wedstrijd zelf) verloor de formatie met 80-88. New York won daardoor de series met 4-2 en schakelde Boston uit.

De gemoederen raakten al voor de wedstrijd verhit. Vlak voor de vierde wedstrijd verschenen de Knicks-spelers volledig in het zwart omdat ze naar eigen zeggen de Celtics gingen begraven. De Celtics reageerden door twee wedstrijden op rij te winnen. Ook kreeg Knicks-vedette Carmelo Anthony beledigende teksten over zijn vrouw naar zijn hoofd geslingerd.

Guards
New York startte fel en nam een 5-21 voorsprong. Bij Boston onttrok alleen Kevin Garnett zich aan de aanvallende malaise, waardoor het schotpercentage van de Celtics net boven de twintig procent uitkwam. Anthony kon zijn stempel niet echt drukken, maar de guards van New York des temeer. Raymond Felton blonk uit, evenals Pablo Prigioni die met driepunters strooide.

Tussensprint
Onbedreigd leek New York naar de overwinning te wandelen, totdat Boston plots twintig punten op rij scoorden. Van de 26 punten voorsprong die New York had, bleven er uiteindelijk nog vier over. Twee driepunters van Carmelo Anthony en de eveneens goed spelende Iman Shumpert bezegelden het lot van de Celtics.

Overige uitslagen in de NBA
Atlanta Hawks – Indiana Pacers 73-81 (Indiana wint series 4-2)
Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 94-103 (Oklahoma City wint series 4-2)
Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers 118-105 (Memphis wint series 4-2)

Playoffs volgende ronde
Western Conference:
San Antonio Spurs – Golden State Warriors
Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies

Eastern Conference:
Miami Heat – winnaar Brooklyn Nets/Chicago Bulls
Indiana Pacers – New York Knicks

1 reactie op “Boston Celtics uitgeschakeld”

  1. tonge tjong wat goed zeg?hartstikke leuk om dit te lezen hup hup boys?