• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Boston Celtics komen aanvallend tekort. Die conclusie mag worden getrokken na de 90-76 thuisnederlaag tegen de New York Knicks gisteravond. Door de winst gaat New York met 3-0 aan de leiding, en kan het Boston volgende wedstrijd de genadeklap toedienen.

Carmelo Anthony maakte 26 punten. Opvallender was het vele balverlies van de Celtics: liefst zeventien maal leverde Boston de bal in. Pablo Prigioni pakte vijf steals voor de Knicks. Jeff Green en Paul Pierce leden beiden vijfmaal balverlies voor Boston, dat geen moment in de wedstrijd kwam.

Los Angeles
Dat andere basketbalinstituut, maar dan in het westen, deed het niet beter. De Los Angeles Lakers gingen in eigen huis met 120-89 de boot in tegen de San Antonio Spurs. Los Angeles miste de routiniers Steve Nash en Steve Blake, die werden vervangen door tweedejaars Darius Morris en Andrew Goudelock. Sterspeler Kobe Bryant ontbrak al langer.

Tim Duncan
In de eerste helft schoten de vervangers van Nash en Blake belabberd, terwijl met name Tim Duncan voor de Spurs vrijwel alles raakte. Hij eindigde met 26 punten, Tony Parker maakte er twintig. In de tweede helft kwamen Morris en Goudelock sterk terug, maar dat was te weinig om San Antonio in problemen te brengen. De Spurs kunnen het, met een 3-0 voorsprong op zak, in de volgende wedstrijd definitief afmaken.

Overige uitslag in de NBA
Golden State Warriors – Denver Nuggets 110-108 (Golden State leidt 2-1)

www.versgeperst.com