• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

benjey-zimmermanCURAÇAO – “Ik denk dat Curaçao veel potentie heeft als boksland. We hebben veel talenten, maar er is geen geld om wedstrijden te organiseren.” Benjey Zimmerman maakte dit jaar zijn debuut op het WK Boksen in Italië. Gisteren verloor hij in de tweede ronde van de Cubaan Erislandy Savon Cotilla.

Zimmerman begon sterk in zijn tweede partij en deelde flink wat klappen uit. Maar door de wedstrijdervaring van de Cubaanse Cotilla verloor Zimmerman de wedstrijd met 11-4. Ondanks een blessure in de biceps wist de Curaçaoënaar de Cubaan neer te slaan. In plaats dat Cotilla acht herstelseconden kreeg, gaf de scheidsrechter strafpunten aan Zimmerman. Hij zou de achterkant van het hoofd geraakt hebben.

Overwinning
“Ik was de beste bokser vandaag”, zegt Zimmerman. “Hij maakte wel meer stoten dan ik, maar ik blokte er een heleboel met mijn armen. Voor mij is dit een overwinning en het is pas mijn tweede bokswedstrijd. Het is speciaal om hier te zijn en te vechten.” Zimmerman was door de Netherlands Antilles Boxing Federation (NABF) geselecteerd om deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Milaan. Voordat het WK begon nam hij deel aan een speciaal trainingskamp in Italië, waar hij trainde met Olympisch kampioen Roberto Cammarelle.

Kickbokser
Het was de eerste keer dat Zimmerman als bokser moest vechten. “Als kickbokser heeft hij 23 wedstrijden gevochten, maar in de bokswereld was hij nog totaal onbekend”, aldus trainer Edwin Baas. In de eerste ronde van het WK won Zimmerman van de Irakese Ali Khaleel Salman met 11-4. Het 23-jarige zwaargewicht woont in Nederland en traint bij Golden Glory in Breda. “Ik heb een goede tijd gehad in Italië. Een nieuwe ervaring. Ik ben een vechter, dus of het nu kickboksen of boksen is, dat maakt me niet uit. Ik houd van vechten en dat kun je zien. Volgend jaar ben ik de kampioen.”

Nieuwe Cuba
De bokser zou de eerste Curaçaoënaar zijn die Antilliaanse boksers op de kaart zet. “We hebben veel talenten, maar er is geen geld om wedstrijden te organiseren. Als we wat support en geld hebben, kunnen onze jongens hele goede boksers worden. Het zijn goede atleten en wie weet worden we het nieuwe Cuba.”

www.versgeperst.com