• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Yamel Guerrero heeft de Powerade Bellisima Race 2013 gewonnen. Afgelopen zondag was de wielrenner de snelste. Hij bleef Tom Zwaan en Anton Kool ternauwernood voor. Zwaan werd tweede, enkele seconden voor Kool. Dat meldt de Klup di Siklismo Belissima.

Het parcours van de Powerade Race ging offroad van Fuik richting St Jorisbaai, naar de oude dragracestrip en daarna weer terug. Vanaf Dam Pretu werd door een paar kanshebbers het tempo flink versneld. Het golvende parcours richting Aloe Farm dunde de kopgroep verder uit. Toen het peloton bij Koraal Tabak linksaf sloeg bestond de kop nog uit een man of twaalf.

Hoog tempo
Het tempo lag daarna hoog met afwisselend kopwerk door zeven Bellisima-fietsers. Anton Kool van TEC was opvallend sterk. Het lange zandpad was rul met diepe geulen. Bij het opgaan van het koraalstrand was bij een aantal de fut eruit. Aan het eind van dit lastige stuk met wind tegen besloot Bas Zwaan de benen te nemen en een keer aan te vallen. Bij het opgaan van een steile klim bij de dragracebaan waren het alleen Yamel Guerrero en Kool die konden volgen.

Singletracks
Bij St. Jorisbaai waren de drie volledig los van de volgers. Kool zette hard aan en Guerrero en Zwaan volgden op hun tandvlees. De weg terug naar Fuik was een uitputtingsslag waarbij het tempo hoog bleef. Kool had na de tweede singletrack een gat van twintig seconden, maar bij de Aloe Farm waren zijn twee achtervolgers weer bij.

Finish
Na Cholomo nam Zwaan initiatief door tegen de wind in op kop te rijden. Het laatste rechte stuk richting finish lag het tempo hoog. Met wind mee en licht dalend traject naar de finish gaven Zwaan en Guerrero vol gas. Kool moest hier lossen en Guerrero zette vanuit 50 kilometer per uur nog een keer aan. Hij kwam als winnaar over de streep met Zwaan in zijn wiel. Kool volgde op paar seconden als derde.

www.versgeperst.com