• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er werd op de eerste dag goed gepresteerd tijdens de ‘Curacao Challenge’. Na wat vertraging ging het windsurfevenement vrijdag succesvol van start. Met een windkracht van rond de zeventien knopen werkte de natuur goed mee aan een spannende competitie.

Er werden vrijdag in vijf verschillende categorieën races gehouden op het water bij Seaquarium Beach. De groepen waren verdeeld in ‘Open Class’, ‘Sports Class’, onder de veertien jaar, onder de achttien jaar en vrouwen. Op de eerste dag van het evenement werd vier uur geracet.

Vier slaloms
Bij de categorieën ‘Open Class’ en ‘Sports Class’ moesten de deelnemers vier slaloms afleggen. In de ‘Open Class’ poule deed Victor Wederfoort dit het best. In de ‘Sports Class’ wist Henry Balentien de eerste plaats in de wacht te slepen.

Drie slaloms
De overige drie categorieën moesten een parcours van drie slaloms afleggen. Bij de junioren onder de veertien jaar presteerde Jurgen Saragoza het best. Hij werd gevolgd door Steven Max op de tweede plaats. Steven Max was eerder wereldkampioen onder de twaalf jaar. Amando Vrieswijk zegeviert in de categorie onder de achttien en Monique Meijer wist een eerste plek te bemachtigen bij de vrouwen. De vrouwen waren niet erg sterk vertegenwoordigd, er waren namelijk maar vijf deelneemsters.

Vandaag
De competitie is zaterdag voortgezet. Er worden meer slaloms geracet en zaterdagmorgen is er al een lange afstand wedstrijd vanaf Seaquarium Beach tot aan het Marriott Beach resort geweest. Vanmiddag is er een ‘Freestyle demo’ bij het strand van Wet & Wild. 


www.versgeperst.com