CURAÇAO – De Street Kings hebben een bezoek gebracht aan Curaçao. De straatvoetbalgroep, met Curaçaoënaar Djuric Asencion in de gelederen, trapte zaterdagmiddag af op het Brionplein. Ter plekke speelden ze straatvoetbal in teams van drie tegen enkele teams bestaande uit scholieren.

De bekendste verschijning was Edward van Gils, die onder meer medewerking verleende aan een straatvoetbalgame voor spelcomputers. Op het goedbezochte Brionplein viel ook Issy Hamdaoui op. Met snel voetenwerk was hij nagenoeg ongrijpbaar voor de scholierenteams. De Street Kings wonnen al hun wedstrijden, al vonden ze hun trucjes belangrijker dan de doelpunten.

Door de benen
Eén omstander meende met een roeptoeter commentaar te moeten geven op het vertoonde spel. De Kings gingen dankbaar in op zijn voorstel tot een duel, waar de man onder luid gejoel drie keer achter elkaar door zijn bene werd gespeeld. Nog diezelfde avond trad de groep op tijdens de rust van Centro Dominguito-SUBT in het SDK-stadion.

Zaalvoetbal
Zondag speelde het gezelschap een zaalvoetbaltoernooi. Curaçaos kampioen zaalvoetbal San Lucas, de Curaçao All-Stars en studententeam SSFDC (Stichting Studenten Federatie Dutch Caribbean) deden mee. San Lucas won het toernooi door met 3-1 van de Street Kings te winnen, en in de finale de Curaçao All-Stars te verslaan.

www.versgeperst.com