• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hubentut Fortuna heeft gisteren met 3-1 gewonnen van VESTA. In het SDK-stadion schotelden de teams het publiek een zwakke wedstrijd voor. Door de overwinning gaat Hubentut aan de leiding met zeven punten uit drie wedstrijden.

De openingsfase was duidelijk voor Hubentut. De grootste kans was voor Mauricio Moreno, die te weinig rust bewaarde om gericht te schieten. De bal ging over. Cornelia maakte de openingstreffer vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-0 voor Hubentut na 20 minuten.

Onoplettendheid
Tien minuten later strafte Ruchendro Kierindongo (VESTA) verdedigende onoplettendheid af. Een lange bal viel over de verdediging heen, waarna hij uithaalde voor de gelijkmaker.

Rommelig
In de tweede helft werd het spelbeeld al te rommelig en gebeurde er lange tijd weinig voor beide doelen. In de slotfase stelde Hubentut orde op zaken. Na 74 minuten werd een voorzet van Lisandro Trenidad niet weggewerkt, waarna Jonathan Geertruida ongehinderd voor de 2-1 kon zorgen. Vlak voor tijd mocht Mauricio Moreno aanleggen vanaf de penaltystip na een ongelukkige handsbal. Hij bleef koel en schoot de bal zachtjes door het midden: 3-1.

Gelijk
Kampioen Centro Dominguito speelde met 1-1 gelijk tegen koploper SUBT. Na 76 minuten zette Stallone Isenia SUBT op voorsprong. Ashar Bernardus voorkwam een nederlaag van Centro en bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand op 1-1.

Programma
Later vandaag staan Jong Holland en de Victory Boys tegenover elkaar. Daarna komen UNDEBA en Jong Colombia tegen elkaar uit. De wedstrijden beginnen om respectievelijk 17.00 en 19.00 uur in het SDK-stadion. Toegang is zes gulden. Onder de twaalf jaar en boven de zestig jaar bedraagt de entree 2,50 gulden.

www.versgeperst.com