• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao sport jean-julien rojerCURAÇAO – Het Nederlandse Davis Cup-team heeft de wedstrijd in de Europees-Afrikaanse zone tegen Roemenië gewonnen. Robin Haase en Jean-Julien Rojer versloegen in het dubbelspel Victor Hanescu en Marius Copil met 6-4 7-5 en 6-4.

Haase en Rojer hadden het lastig met hun Roemeense opponenten, maar bleken op de beslissende momenten uitstekend bij de les. In de tweede set werd op 5-5 de beslissende break geplaatst. Een set later voorkwamen de Nederlanders bij een 4-3 achterstand ternauwernood serviceverlies. Direct daarna sloegen ze zelf toe.

Wereldgroep
Nederland plaatst zich door de overwinning voor de playoffs voor een plaats in de Wereldgroep. Wie dan de tegenstander is, wordt pas later bekend. De laatste twee enkelspelen zondag tegen Roemenië zijn louter voor de statistieken.

© Novum

5 reacties op “Rojer helpt Nederland aan zege”

 1. Weet iemand waarom Curacao niet meer speelt om de Davis Cup?

 2. Beste Chris,

  Ik werk op de afdeling personeelszaken van een groot bedrijf en krijg af en toe sollicitanten van Antilliaanse afkomst op gesprek met afwisselend gouden tanden, piercings, oorbellen (bij sollicitanten van mannelijke afkomst) en tatoeages die onder hun lange mouwen uitkomen of op hun handen.

  Dit is in geen enkel geciviliseerd land acceptabel, zeker niet als voor de betreffende vacature contact met klanten vereist is. Maar ik zou het zelfs niet voor een magazijnmedewerker accepteren omdat die zich buiten werktijd tock ook bekend maakt als werknemer van.

  Op basis van mijn ervaringen heb ik dan ook meer begrip gekregen voor de hoge werkloosheidscijfers onder de Antilliaanse bevolkingsgroep.

  Het is, permiteer mij deze zijsprong, ook vreemd dat we het heel normaal vinden extra voorzichtig te zijn bij het aantrekken van NIgeriaans personeel op basis van de criminaliteitscijfers van Nigerianen, maar dat we ineens discrimineren als we datzelfde doen bij Antillianen terwijl die statistisch aantoonbaar ook significant oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers. Ik veroordeel dat niet, er zullen ongetwijfeld plausible oorzaken voor zijn zoals de corrupte regering Schotten die een volledig verkeerd voorbeeld heeft gegeven, maar we hebben er wel mee te maken.

  Zelf niet onverdienstelijk tennis spelend sluit ik mij volledig aan bij mevrouw van der Meulen: hulde aan de heer Rojer, een topspeler met een top mentaliteit die zijn land top vertegenwoordigt.

 3. @ Mevrouw Patricia v de Meulen

  Er is niks slecht als je bordeel bezoekt , stop met scheinheilig gedoe , Rojer is niet erg bekend hier op Curacao of in sportwereld daarom leest je niet vak van hem dat betekent niet dat hij niks heilig is . En er is niks verkeerd met tattoos hebben , oorbellen of goudentand hebben. Je weet niet wat en hoe ze zijn opgegroeid . jij bent zeker een nederlander die denk dat ie alles weet van antillianen en die daar tussen rijke mensen wonen en weet niks van de bevolking

 4. We weten van San Francisco hoe zijn wedstrijd zou zijn afgelopen, als MP Schotte aanwezig zou zijn geweest.

 5. Top prof, die Rojer. Waar andere Antilliaanse top sporters vooral in het nieuws komen met het bezoek van bordelen en het in elkaar slaan van hun vrouwen (Andruw Jones) dan wel het zichzelf opleuken met tattoos, oorbellen en gouden tanden (Shurandy Martina) of drugssmokkel (Brian Mariano) manifesteert Rojer zich wel als een waardig ambasadeur van ons eiland.

  Hulde!