CURAÇAO – Straatvoetballersgroep Street Kings speelt dit weekend op Curaçao. De groep bestaat uit acht leden, waaronder Curaçaoënaar Djuric Asencion. De Street Kings komen morgen in actie tijdens een straatvoetbaltoernooi en zondag bij een zaalvoetbaltoernooi.
Straatvoetbal is wereldwijd bekend geworden als het technische broertje van ‘gewoon’ voetbal, waarbij trucs en techniek een veel belangrijker onderdeel van het spel uitmaken. Het uitspelen van je tegenstander geeft je een gevreesde reputatie. Vooral de zogeheten panna (Surinaamse term voor iemand de bal door zijn benen spelen) helpt daarbij. De Street Kings hebben daar jarenlang actief aan bijgedragen.

Commercials en games
Groepsleden Edward van Gils en Issy ‘Hitman’ Hamdaoui werkten in het verleden mee aan Nike-commercials met onder meer Wayne Rooney, Wesley Sneijder en Ronaldinho. Van Gils gooide zijn trukendoos ook open voor de makers van de videogame Fifa Street, waarin tevens zijn gezicht werd gebruikt.

Shows
Naast de toernooien geven de straatvoetballers meerdere shows. Vanavond treden ze op in de SDK-hal tussen de zaalvoetbalwedstrijden door. Ook zullen ze de rust van Centro Dominguito-SUBT vullen met een korte demonstratie. Deze wedstrijd in de Sekshon Pagá wordt in het SDK-stadion gespeeld. De aftrap is zondag om 19.00 uur.

Entree
Morgen laten de Street Kings hun skills zien op het Brionplein tussen 15.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis. Zondag spelen ze een zaalvoetbaltoernooi in de hal op het SDK-terrein vanaf 16.00 uur. Tijdens het straatvoetbaltoernooi worden kaartjes verkocht voor het zaalvoetbaltoernooi van zondag. Kaartjes kosten dan vijf gulden. Aan de deur kost een toegangsbewijs 7,50 gulden.

De Street Kings in actie

www.versgeperst.com