CURAÇAO – Organisashon Beisbol Montaña (OBM) houdt deze maand een collecte voor de honkbaljeugd op het eiland. Op meerdere drukke plaatsen wordt voorbijgangers om een bijdrage gevraagd. De stichting, zo een 150 leden sterk, wil het opgehaalde geld investeren in de Little League.

De actie is gericht op meerdere doelen. Ten eerste wil de OBM hiermee de accomodatie op Casa Grandi renoveren. De acht teams kunnen dan op een beter veld trainen dan nu het geval is. Daarnaast wil de organisatie enkele jeugdtoernooien financieren. Ook aan het opleiden van de jeugd is gedacht. Het plan is om een pitching coach aan te stellen om jonge werpers op te leiden. De OBM vindt de pitching momenteel het zwakste onderdeel van het Curaçaose honkbaljeugd.

Bandabou Tigers
Naast de OBM zoekt ook de honkbalacademie van de Band Abou Tigers naar nieuw kapitaal, maar dan in de vorm van sponsors. Thakai Doran en Vernon Isabella hebben na een voorbereiding van enkele maanden twee jeugdteams op Band Abou opgezet. Vorige maand zijn de teams van start gegaan in de leeftijd van acht tot tien en tien tot dertien jaar. Sponsors stelden onder meer het startgeld en uniforms ter beschikking.

Steentje bijdragen
“Enkele maanden geleden was ik op pad op Band Abou. Ik kwam erachter dat er daar eigenlijk te weinig wordt gedaan op het gebied van sport. Zeker op het gebied van honkbal”, zegt Doran. “Ik heb toen een oud-collega benaderd (Isabella) en sponsors betrokken. Diegomar Markwell (pitcher van het Koninkrijksteam) heeft tot aan de World Baseball Classic een steentje bijgedragen als ambassadeur.”

Te hard
“Het gaat eigenlijk te hard, we hebben zelfs een ledenstop in moeten voeren”, zegt Doran. Het volgende doel is om middelen te genereren voor een honkbalteam voor de allerkleinsten in de leeftijdscategorie van zes tot acht jaar.

www.versgeperst.com