• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de Curaçaose tweede divisie zijn gisteren twee wedstrijden gespeeld. Bonam won van De Koning met 5-1. Gedeeld koploper Inter Willemstad versloeg Deportivo Marquita met 1-0. Vanavond worden op het FFK-terrein Tera Korá-Buena Vista (19.00 uur) en New Song-Mahuma (21.00 uur) gespeeld.

Aanvankelijk was De Koning de betere ploeg. In de buurt van het doel van Bonam miste de ploeg vernuft om echt gevaarlijk te worden. Tegen de verhouding in opende Oswin Luciano de score voor Bonam. In de tweede helft ging De Koning steeds meer tegen zichzelf voetballen. Niet lang na rust liet de keeper van De Koning zich verschalken met een lob omdat hij te ver voor zijn doel stond. Met de 2-0 was het verzet gebroken en liep Bonam eenvoudig uit naar 5-1. Voor Bonam scoorden Mairon Barbolina, Ericson Grigorie, Oswin Luciano en Ruchendel Alexander (tweemaal). Ludson Roberto redde de eer voor De Koning.

Penalty
Het fysiek sterke Marquita drong Inter Willemstad ver terug op eigen helft. Inter-keeper Kevin Kort moest enkele keren handelend optreden. Vlak voor rust eiste scheidsrechter Kevin Pieter een hoofdrol op door een penalty toe te kennen, omdat Gamal Douglas volgens hem in de heupzwaai werd genomen. Van een overtreding was geen sprake. Douglas zelf schoot de strafschop binnen.

Onterecht
Halverwege de tweede helft maakte de arbiter het ook bont. Rachid Habat moest een doelkans voorkomen ten koste van een overtreding. In plaats van rood kreeg hij geel. Belangrijker was dat hij zijn tackle buiten het strafschopgebied inzette, waardoor het een vrije trap moest zijn. Voor de tweede keer wees de leidsman onterecht naar de stip. Doelman Kort stopte de elfmetertrap en bekroonde daarmee een goede wedstrijd.

www.versgeperst.com