CURAÇAO – De Curaçaose basketbalster Micheline Mercelita, speler van het highschool team de Edinburg Bobcats, is Player of the Year van de competitie van haar district geworden. Dat meldt de Texaanse krant The Monitor.

 
Coach John David Salinas nam vorig jaar het roer overen maakte Mercelita de belangrijkste speelster van zijn team. Mercelita, die bekend stond als een verdedigend sterke speler, overwoog over te stappen naar een team waar ze zeker de aandacht zou trekken van universiteiten. “Toen haar vader liet weten dat ze zou blijven, hebben we met haar gesproken en gezegd dat alles via haar zou gaan, zowel aanvallend als verdedigend. We verwachtten veel van haar en ze omarmde de uitdaging”, aldus de hoofdcoach.

Universiteit
De 1.78 meter lange forward verzorgde gemiddeld 18.2 punten, 14.9 rebounds, 3.1 blocks en 2.2 steals per wedstrijd. De Bobcats eindigden mede daardoor als vierde met 25 overwinningen en elf nederlagen. Inmiddels is het ook met de aandacht van universiteiten goedgekomen. De Lake University in San Antonio lonkt. Mercelita ziet er naar uit.

www.versgeperst.com