• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçaoënaar Andrelton Simmons is het nieuwe honkbalseizoen goed begonnen. De startende korte stop van de Atlanta Braves won voor eigen publiek met 7-5 van de Philadelphia Phillies. Simmons sloeg een tweehonkslag en scoorde even later. Freddie Freeman was de uitblinker van de Braves.

Freeman sloeg drie hits (waarvan één homerun) en drie binnengeslagen punten. Ook Dan Uggla en Justin Upton sloegen homeruns voor de thuisploeg, beiden op fastballs van Phillies-werper Cole Hamels.

Chase Utley
Startende pitcher voor de Braves was Tim Hudson (37). Tot in de vierde inning belette hij de Phillies om te scoren. Chase Utley was zijn grootste plaaggeest. In de vierde inning sloeg hij een solohomerun, in de vijfde sloeg hij twee man binnen met een double. Het was het einde voor Hudson. Utley maakte ook de 7-4 in de zevende inning. In de achtste inning werd het 7-5 en kende Atlanta-pitcher Jordan Walden een paar hachelijke momenten op de heuvel. Closer Craig Kimbrel bracht Atlanta in veilige haven in de negende inning.

Clayton Kershaw
Clayton Kershaw werd de held voor de Los Angeles Dodgers. De pitcher gooide een shutout en brak in het slagperk de ban. In de achtste inning sloeg hij de bal over de hekken. In dezelfde inning liepen de Dodgers direct uit naar 4-0.

Slagkracht
De zwaar gehavende New York Yankees ging thuis hard onderuit tegen aartsrivaal Boston. De Red Sox wonnen eenvoudig met 8-2. Zonder Derek Jeter, Alex Rodriguez, Curtis Granderson en Mark Teixeira moest New York het hebben van goede pitching. Gisteren kon CC Sabathia echter niet op tegen het slaggeweld van de Red Sox. In de tweede inning ging het direct mis en zette Boston hun aartrivaal op een 4-0 achterstand. Vanaf dat moment liepen de Yankees achter de feiten aan. De ‘Bronx Bombers’ bleken teveel slagkracht verloren te hebben om het Boston nog lastig te maken. Die liepen eenvoudig uit naar 8-2.

Overige uitslagen in de MLB:
Washington Nationals – Miami Marlins 2-0
New York Mets – San Diego Padres 11-2
Pittsburgh Pirates – Chicago Cubs 1-3
Mailwaukee Brewers – Colorado Rockies 5-4 na 10 innings
Cincinnati Reds – Los Angeles Angels 1-3 na 13 innings
Minnesota Twins – Detroit Tigers 2-4
Chicago White Sox – Kansas City Royals 1-0
Arizona Diamondbacks – St. Louis Cardinals 6-2
Oakland Athletics – Seattle Mariners 0-2

www.versgeperst.com