CURAÇAO – Het eerste voetbaltoernooi van I Love Soccer, afgelopen zondag op het terrein van CVV Willemstad, ‘is heel erg goed gegaan’, vindt de organisatie. Helaas viel er wel een incident te betreuren. Een scheidsrechter werd bij een woordenwisseling bijzonder agressief bejegend.

 
Als hoofdprijs stonden tickets naar Aruba op het spel. “Dat is verreweg de beste prijs die op het eiland te krijgen is. Helaas is de mentaliteit op het eiland verkeerd en kan niet iedereen daarmee omgaan”, zucht Michael Gomes, woordvoerder van de organisatie.

Agressie
Hij doelt op het incident van agressie jegens een scheidsrechter. Uitgerekend op een toernooi dat in het teken staat van wederzijds respect doet dat pijn. In tegenstelling tot andere geluiden is de scheidsrechter niet gemolesteerd. “De scheidsrechter werd geduwd, maar is niet geslagen. Een agent kwam tussenbeide en heeft de boel gesust. Hij kende de betrokkenen, dus dat scheelt”, zegt Gomes. De scheidsrechter was erg geschrokken, maar bleef ongedeerd.

Betrokkenen
Bij het opstootje was een speler van Centro Dominguito betrokken. “Wij hebben naderhand met alle betrokkenen gesproken, ook met mensen van zijn club. Het is juist extra zuur dat zij ons in de aanloop naar het toernooi gesteund hebben. Ze staan aan onze kant. Dat zoiets dan gebeurt, is dan een zwarte vlek op de dag”, baalt Gomes.

Expo
Dit incident toont volgens Gomes de noodzaak van betere voorlichting aan. De bij het incident betrokken speler had enkele biertjes gedronken. In het heetst van de strijd kookte hij over. “Drinken en voetballen gaat niet samen. Op een beurs, die binnenkort wordt georganiseerd, gaan we ook voorlichting geven over een gezonde leefwijze naast sport.” Op de beurs komen onder meer voedingsdeskundigen en sportpsychologen aan het woord.

Goede dingen
Ondanks het incident heeft Gomes ook veel goede dingen gezien. “We hadden zestien teams, het tijdschema bleef kloppen en de sfeer was in het algemeen juist erg goed”, vindt Gomes. Over de dag verspreid schat de woordvoerder dat er 1.500 tot 2.000 belangstellenden op het toernooi afkwamen. Twee teams bestaande uit Colombianen speelden de finale. Het team Gra Diseño won de tickets naar Aruba.

Project
De definitieve evaluatie is nog niet geweest, of I Love Soccer is alweer bezig met het volgende project. De volgende inzamelingsactie is gericht op de clubs op het eiland, die worden benaderd polsbandjes van I Love Soccer te kopen. Met de opbrengst wordt de sportbeurs gefinancierd. De gesponsorde ballen waarmee afgelopen zondag gespeeld werd, worden weggegeven aan een goed doel. “Iedereen die het nodig heeft, kan bij ons aankloppen.”

1 reactie op “I Love Soccer ‘positief verlopen’ ondanks incident”

  1. Helaas is dit vaker het geval. Ook bij andere toernooien die eigenlijk voor een goed doel worden gespeeld. Ook het jeugdvoetbal op Curacao kent deze incidenten. resulaat is dat straks niemand meer wil fluiten en wedstrijden niet meer kunnen doorgaan