CURAÇAO – De New York Yankees zijn het meest waard, ondanks dat ze inmiddels niet meer de hoogste begroting hebben. De ‘Bronx Bombers’ zijn volgens zakenblad Forbes 2,3 miljard dollar waard. Daarna komen de Los Angeles Dodgers met een ‘bescheiden’ 1,6 miljard dollar.

De Boston Red Sox (1,3 miljard), Chicago Cubs (1 miljard) en de Philadelphia Phillies (893 miljoen) maken de top vijf compleet.
Kampioen San Francisco Giants staat op de zevende plaats. De club van Hensley Meulens gaat voor 786 miljoen dollar de boeken in. Een gemiddeld honkbalteam in de Major League is 744 miljoen dollar waard. Het goedkoopste team zijn de Tampa Bay Rays met 451 miljoen dollar.

Tv-inkomsten
Tv-inkomsten zijn belangrijk voor de clubs. Vorig jaar hebben Fox, TBS en ESPN een contract met de Major League Baseball (MLB) getekend. Het levert de honkbalbond 12,4 miljard dollar op in acht jaar tijd, wat neerkomt op gemiddeld 52 miljoen dollar per jaar per team. De inkomsten worden gelijk verdeeld over de teams. Dit weekeinde gaat het nieuwe seizoen van start.

www.versgeperst.com