• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Dallas Mavericks hebben gisteravond gewonnen van de Los Angeles Clippers. Het werd 109-102 na verlenging. Dirk Nowitzki maakte 33 punten voor de Mavericks, evenals Chris Paul van de Clippers. Eerstgenoemde maakte echter de eerste acht punten van de Mavericks in de verlenging.

Paul kon met zijn scoringsdrift niet verhinderen dat de Clippers vier minuten lang geen fieldgoal maakten in de extra tijd, zo meldt  Sports Illustrated. Door de overwinning zijn de Mavericks terug in de strijd om de playoffs. Dallas heeft nu 35 wedstrijden gewonnen tegen 36 nederlagen. Daarmee staan ze gelijk met de Utah Jazz (35-36). De achtste plaats in de Western Conference, die recht geeft op deelname aan de playoffs, is momenteel in handen van de Los Angeles Lakers (36-35).

Balverlies
In Boston verloren de Celtics van de New York Knicks met 85-100. J.R. Smith scoorde 32 punten voor New York, Carmelo Anthony maakte er 29. Zowel Boston (Kevin Garnett, Rajon Rondo) als New York miste belangrijke spelers (Tyson Chandler, Amar’e Stoudemire). Waar de Knicks voor de vijfde keer op rij wonnen, verloren de Celtics even vaak achter elkaar. New York verloor acht keer de bal, Boston leed liefst twintig keer balverlies. Celtics-coach Doc Rivers wilde dan ook niet naar het ontbreken van Garnett wijzen als reden voor de nederlaag. “Over het algemeen speelden we gewoon zwak vanavond. Daar had Kevin niks mee te maken”, zei Rivers tegen Sports Illustrated. Zondag spelen de rivalen in New York weer tegen elkaar.

Driepunters
De Detroit Pistons gingen thuis met 82-105 flink onderuit tegen de Minnesota Timberwolves. Normaliter schieten de Wolves slechts 29 procent van hun driepunters raak, het laagste in de NBA. Gisteren schoot Minnesota plotseling 54 procent raak van achter de driepuntslijn (veertien stuks), J.J. Barea was de beste schutter met vijf uit zeven. “Van die veertien driepunters, hoeveel werden er verdedigd? Niet veel”, zei een geïrriteerde Pistons-coach Lawrence Frank.

www.versgeperst.com