CURAÇAO – De Miami Heat is nog steeds niet te stoppen in de NBA. De basketballers wonnen voor de 27ste keer op rij. De Orlando Magic was het slachtoffer met 108-94. Tot het einde van het derde kwart hielden beide ploegen gelijke tred.

LeBron James nam het heft in handen in een 20-2 tussensprint die de Heat op de winst af deed koersen. “Dat was zo ongeveer ons beste basketbal aan beide kanten van het velden. Daarvoor leek het alsof we een beetje slaapwandelden”, vatte Miami’s coach Erik Spoelstra de beslissende tussensprint samen voor Sports Illustrated. Bij de Heat deed Dwayne Wade niet mee.

Playoffplaats
De Lakers, verwikkeld in een strijd om de laatste playoffplaats, verloren van de Golden State Warriors. In Oakland werd het 103-109. Stephen Curry leidde de Warriors met 25 punten, tien assists en zeven rebounds. Kobe Bryant maakte er 36 voor de Lakers, maar kon niet verhinderen dat de Warriors vrij simpel zegevierden. Bij rust stond het 63-40 voor de Warriors, pas in het vierde kwart kwamen de Lakers enigszins terug. Los Angeles heeft 36 van hun 71 wedstrijden gewonnen en staat achtste in de Western Conference.

Utah Jazz
De Utah Jazz profiteerde van de nederlaag van de Lakers en staat nu negende met 35 overwinningen uit 71 wedstrijden. Gisteren won de Jazz met 107-91 van de Philadelphia 76ers. Randy Foye maakte zeventien punten voor de Jazz. Dorell Wright maakte er negentien punten voor Philadelphia.

Overige uitslagen in de NBA
Indiana Pacers – Atlanta Hawks 100-94
Washington Wizards – Memphis Grizzlies 107-94
New Orleans Hornets – Denver Nuggets 110-86

www.versgeperst.com