CURAÇAO – In de Curaçaose divisie werd gisteren en zondag gevoetbald. Inter Willemstad won eenvoudig met 3-0 van Bonam. De doelpunten kwamen van Cliffordson Roliangelo, en twee van Uriël Trustfull. In de eerste helft drong Inter aan en zette de tegenstander vast op eigen helft.

Centrale verdediger Rachid Habat schoof dikwijls aan op het middenveld. De jeugdinternational van Curaçao U20 kwam voor rust één keer goed weg toen hij de bal verkeerd terugspeelde, waarmee hij onbedoeld een scoringskans weggaf aan Bonam-aanvaller Oswin Luciano. De grensrechter vlagde volkomen onterecht voor buitenspel. Het was voor rust het enige wapenfeit van de Bonamezen.

Doelpunten
Binnen een kwartier maakte Cliffordson Roliangelo de openingstreffer. Zijn schot leek houdbaar maar verdween toch in het doel. Na een half uur verdubbelde Trustfull de voorsprong. De aanval begon bij doelman Kevin Kort en eindigde zes balcontacten later in het net bij Bonam.

Druk
Na rust veranderde het spelbeeld en kreeg Inter moeite om de bal in de ploeg te houden. Oog in oog met Kort faalde Luciano echter. In de slotfase counterde Willemstad naar 3-0. Een dieptepass van Johnny Villegas bereikte Trustfull, die beheerst afrondde.

Overige wedstrijden en programma
Later op de avond won Tera Korá eenvoudig van Deportivo Marquita met 4-0. Zondag speelden De Koning en De Zebra’s gelijk met 1-1. Vanavond staan Mahuma-Real Buena Vista (19.00 uur) en Scherpenheuvel-New Song (21.00 uur) op het programma, morgen volgt Indekor-Santa Cruz (21.00 uur). De wedstrijden worden op het FFK-terrein gespeeld.

www.versgeperst.com