• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Youth Sailing Curaçao (YSCO) organiseerde afgelopen weekend de eerste Knopenrace van 2013. Kinderen tussen de zeven en de vijftien jaar streden op het Spaanse Water in vijf verschillende klassen. Op het water stond een wind van gemiddeld 20 knopen (37 kilometer per uur) met windvlagen.

Bij de jongste zeilertjes kroonde Hugo Bos zich tot winnaar. Hij werd gevolgd door Guido Bos en Anouk Hagedoorn. In de bronsklasse van de clubboten (relatief onervaren zeilers die (nog) geen eigen boot hebben) won Joel Bos, vlak voor Erin Huizinga en Marie Louise van der Meulen. Bij de zilverklasse werd Darren Mijnheer derde, Ian Huizinga tweede en was de eerste plaats voor Cas van der Klok.

Wedstrijdboten
In de zilverklasse van de wedstrijdboten (iets meer ervaren zeilers met eigen boot) was Femke Grote de winnares. Grote won al haar drie races en bleef zodoende ver voor op Loet Starreveld en Jesper Maij.

Camiel Voigt
In de hoogste klasse werd Camiel Voigt eerste. Winnaar Voigt begon de dag goed en won de eerste twee races gevaren over het uitgebreide traject wat op het Spaanse Water afgelegd moest worden. Gedurende de middagrace had hij het echter moeilijker en werd hij onder meer door Oswin Bult en Derek Bongaertz gepasseerd. Dankzij zijn goede ochtendprestatie behield Voigt uiteindelijk toch nipt zijn eerste plaats. Mariangela Fray was op de vijfde plaats het eerste meisje.

Zuid-Amerikaans kampioenschap
Deze week vindt in het Braziliaanse Porto Alegre het Zuid-Amerikaans Optimistenkampioenschap plaats. Meer dan 140 zeilers doen mee. YSCO-zeiler Tijn van der Gulik verdedigt de Curaçaose vlag.


Foto’s: Jarrik Bijsterbosch

www.versgeperst.com