• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao is een nieuw initiatief voor het jeugdvoetbal rijker. Een groep (ex-)voetballers heeft een non-profitorganisatie opgericht om een positieve invloed uit te oefenen op de jeugd. ‘I Love Soccer’ legt de nadruk op discipline. Komende zondag wordt met een toernooi geld ingezameld.

Met de opbrengst wil de stichting polo’s financieren voor alle spelers in met name de eerste en tweede divisie. Meerdere instanties verlenen hun medewerking aan de actie, waaronder de Dushi Hende-campagne van het Curaçao Tourist Board (CTB). Aanleiding voor het initiatief is de vele agressie op het veld, onder meer tegen scheidsrechters. “Wij willen dat die kinderen gewoon gaan voetballen en zich naar elkaar toe niet agressief gedragen”, vertelt Michael Gomes namens de organisatie aan Versgeperst.com.

Voorbeeld
Van wie hebben die kinderen dat dan geleerd? Uiteindelijk kijken ze een hoop af van oudere voetballers, die bijvoorbeeld in de Sekshon Pagá spelen, stelt Gomes. “Als een speler in de Sekshon Pagá de scheidsrechter uitscheldt of buiten het veld iets doet wat niet kan, zien kinderen dat indirect toch als iets postiefs”, vindt Gomes. Is hij niet bang dat veel spelers zich achter de actie scharen, om zich vervolgens alsnog te misdragen zo gauw het er echt om gaat? “Dat krijg je altijd wel. We proberen het gewoon, want niks doen is echt geen optie.”

Sportbeurs
De polo’s worden uitgereikt op het volgende evenement van I Love Soccer: een sportbeurs. Onder meer sportpsychologen en voedingsdeskundigen maken daar hun opwachting. ‘Soms eten spelers saté ku batata voor de wedstrijd, op dat gebied kan er echt nog heel veel verbeterd worden’, aldus Gomes.

Toernooi
Aanstaande zondag wordt het toernooi gespeeld op het terrein van CVV Willemstad. Spelers, supporters en belangstellenden zijn welkom tussen 08.00 en 18.00 uur. Twee teams van vier spelers spelen op een klein veldje met dito doeltjes. Inschrijvingen (e-mail naar ilovesoccercuracao@live.com) zijn nog steeds welkom, kosten daarvoor zijn 200 gulden per team. De club heeft de bar ter beschikking gesteld, zodat de opbrengst daarvan ook naar het goede doel gaat.

2 reacties op “‘Stop agressie en ga gewoon voetballen’”

  1. idd bomboklad….heb zelf mogen ervaren gisteren, na 10 wedstrijden te hebben gefloten in een goede sfeer op een raisin event gebaseerd op disciplien en respect, had je het team van de warriors uit dominguito die even moeijlkheden ging zoeken door de referee gewoon in het gezicht te slaan (supporter uit de tribune)..ze waren wel sinds de ochtend bezig met whisky te drinken, en zo ook nog voetballen..kan niet gezond zijn, zo’n gasten horen in bon futuro ,of in bomen !!!!! en idd ligt gewoon in de cultuur…what does that mean f*** DISCIPLINE !!!!????

  2. dream on het is cultuur man !!