• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De honkballers van Oranje zijn er niet in geslaagd de finale van de World Baseball Classic (WBC) te bereiken. In San Francisco was de Dominicaanse Republiek met 4-1 te sterk. De Dominicanen beslisten het duel in hun vijfde slagbeurt.

 
Het koninkrijksteam opende de score. Andrelton Simmons maakte de 1-0 op een hit van Wladimir Balentien. Startende pitcher Diegomar Markwell hield de Dominicanen vier innings lang van scoren af. In de vijfde innings sloeg de Dominicaanse Republiek alsnog toe. Markwell sneuvelde bij een 2-1 achterstand, die aan het eind van de vijfde inning al was opgelopen naar 4-1. De Nederlandse slagploeg kon hierna geen serieus gevaar meer stichten. Closer Fernando Rodney sloot de wedstrijd met een strikeout aan het adres van Jonathan Schoop.

Onttroond
De wereldhonkbalbond IBAF en de Major League Baseball hebben aan de WBC officieel de status van wereldkampioenschap gegeven. Morgenavond bepalen de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen. Voor Nederland kwam een einde aan een succesvol toernooi waarin onder meer van Zuid-Korea en Cuba gewonnen werd. Ook speelden de clubloze Curt Smith en Dashenko Ricardo zich in de kijker van Amerikaanse profclubs.

4 reacties op “Nederland komt net tekort tegen Dominicanen”

 1. Wetboek, geen gejammer reces van ieder geval een maand in de zomer en met de kerstdagen ook nog. Dit kleine opdondertje moet gewoon werken, we weten allemaal dat hij liever niet werkt en op reis is.
  Nee de mannen op het veld, die zijn belangrijk en nogmaals een groot voorbeeld

 2. WETBOEK, laat die zieke lui, zij hebben niets te doen. Wij zijn hier in Nederland BLIJ
  en GELUKKIG, niet te vergeten TROTS op onze BOYS en ook blij met de niet Ydk,
  DUS WIJ ZIJN HEEL ERG TROTS OP HET HELE TEAM. GREAT JOB.
  WETBOEK LET THEM TALK.

 3. Beste mensen,

  Hoe kinderachtig zijn jullie wel niet? Dit artikel gaat over onze yu’i korsounan die een wereldprestatie hebben neergezet.

  Dus een ambtenaar of parlementarier mag tegenwoordig ook niet meer op vakantie (of komt het omdat het Schotte is?).

  Grow up en ga je bezig houden met de professionals die het land nu regeren.

 4. Ben niet geinteresseerd in die kleine op de bank, nee mannen goed gepresteerd en jullie inzet is een voorbeeld voor ons allemaal op het eiland