CURAÇAO – De Miami Heat blijft op volle toeren draaien. Gisteravond werd voor de twintigste keer op rij gewonnen, ten koste van de Philadelphia 76ers: 98-94. LeBron James maakte 27 punten voor Miami. Wel miste hij een belangrijk schot in de slotfase.

Dwayne Wade (21 punten) schoot hem te hulp en tikte de bal alsnog binnen, waarop Miami de voorsprong uitbreidde naar drie punten. Thaddeus Young maakte 24 punten voor de Sixers. Ook pakte hij vijftien rebounds.

Knie
New York Knicks-forward Carmelo Anthony heeft maar kort kunnen genieten van zijn rentree. In het derde kwart viel hij opnieuw uit met knieklachten. Ploegmaat Tyson Chandler viel uit na een botsing. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk. New York dolf met duidelijke cijfers het onderspit tegen de Denver Nuggets. De thuisploeg won met 117-94.

Bryant
Blessureleed was er voor de Los Angeles Lakers. Kobe Bryant verstuikte zijn enkel na een schot. Hoe lang hij uit de roulatie is, is nog onbekend. De Lakers verloren met 92-96 van de Atlanta Hawks. In de strijd om de playoffs komen zowel Bryants blessure als de nederlaag slecht uit. De Lakers zijn samen met de Utah Jazz verwikkeld in een strijd om het laatste ticket voor de playoffs.

Jazz
De Lakers hebben 34 keer gewonnen en 32 keer verloren. Utah (33-32) heeft nog één wedstrijd tegoed. Gisteravond profiteerde de Jazz’ niet van de misstap van Los Angeles. In Oklahoma verloor Utah van de plaatselijke Thunder: 110-87.

Overige uitslagen in de NBA
Boston Celtics – Toronto Raptors 112-88
Washington Wizards – Milwaukee Bucks 106-93
Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves 107-91
Houston Rockets – Phoenix Suns 111-81
Sacramento Kings – Chicago Bulls 121-79
Golden State Warriors – Detroit Pistons 105-97
Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 85-96

www.versgeperst.com