• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CharisaSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke week van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze maandag met tennisster Charisa Jukeman. “Het lijkt me geweldig om mee te doen aan de ‘Curaçao Open’.”


Paspoort Charisa

Wat doe je hier?
“Ik ben bij de RCC tennisclub voor het vijfde Curaçao Lawn Tennis Bond (CLTB) toernooi van dit jaar. Deze toernooien zijn speciaal voor de jeugd en vinden ongeveer zeven keer per jaar plaats. Ik zit in de klasse onder de 18 jaar.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Mijn oudere broer, Shan, speelde tennis en ik zag dat hij het erg leuk vond. Toen ben ik begonnen met deze sport. Later ben ik ook toernooien gaan spelen, omdat mijn moeder me vertelde dat het erg leuk is om daaraan mee te doen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik heb er meerdere. Het voelt goed als ik een prijs krijg, omdat ik een wedstrijd win. Maar ook op de momenten dat ik naar het buitenland ga om mijn land te verdedigen, vallen onder mijn mooiste sportmomenten. Ik ben onder andere naar Suriname, Aruba en Mexico geweest om te tennissen.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Mijn neven hebben me veel geleerd, dus ik kan wel zeggen dat zij mijn grote voorbeeld zijn. Favoriete professionele spelers heb ik eigenlijk niet. Als ik op de televisie een tenniswedstrijd zie, vind ik elke wedstrijd leuk om naar te kijken.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Wat altijd een doel van me blijft, is om mijn best te blijven doen voor tennis. Het lijkt me geweldig om mee te doen aan de ‘Curaçao Open’. Dit is een groot en belangrijk toernooi waarbij spelers van andere landen naar Curaçao komen om te tennissen. Als ik op deze manier doorspeel en blijf groeien, sta ik daar misschien wel over acht jaar. Dat is echt een droom van me!”

2 reacties op “Vers zweet van tennisster Charisa Jukeman”

  1. ik kan beter tenniisen !!!
    op de wii 😛

  2. Laten we gaan tennissen als ik er ben in november, ik mis dat ook wel… Valt precies na de laatste les van mijn cursus