• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - BasketballCURAÇAO – Dwight Howard bewaarde zijn beste wedstrijd van het seizoen om zijn oude club de das om te doen. Niet gehinderd door luid boegeroep van het publiek maakte Howard 39 punten en pakte hij zestien rebounds. Zijn Los Angeles Lakers wonnen mede daardoor van de Orlando Magic met 106-97.

De sterke center verruilde de Orlando Magic voor de Los Angeles Lakers na vorig seizoen. Gisteravond werd hij hoofdzakelijk tegengehouden door overtredingen, mede omdat Howard niet erg trefzeker is vanaf de vrijeworplijn. Alsof de vergelijking met Shaquille O’Neal en de Hack-a-Shaq daarmee nog niet treffend genoeg was, nam Howard gisteren liefst 39 vrije worpen. Hij benutte er 25.

Achtste plaats
De Lakers bezetten nu de achtste plaats in de Western Conference, met 34 gewonnen en 31 verloren wedstrijden. De Utah Jazz volgt op de voet (33-31). Vanavond speelt de Jazz uit bij Oklahoma City. De Lakers gaan op bezoek bij de Atlanta Hawks.

Wanprestatie
Paul Pierce kreeg een vrije avond van de Boston Celtics. De inbreng van ‘The Truth’ werd node gemist: de Charlotte Bobcats wonnen thuis met 100-74. Gerald Henderson maakte 35 punten, waardoor de Bobcats voor het eerst in elf wedstrijden weer eens wonnen. Zelfs Boston-forward Kevin Garnett deelde in de wanprestatie met slechts vijf punten. De Celtics staan nu gedeeld zesde in de Eastern Conference, samen met de Atlanta Hawks. Beide teams hebben 34 wedstrijden gewonnen tegen 29 nederlagen.

Miami
Atlanta profiteerde niet van de misstap van de Celtics. De Miami Heat waren met 98-81 te sterk. Aanvallend gezien speelde LeBron James niet groots (drie uit elf fieldgoals, vijftien punten in totaal), evengoed won de Heat eenvoudig voor de negentiende overwinning op rij.

www.versgeperst.com