• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben wederom verloren van Japan. In Tokio werd het 10-6. Beide teams hadden zich eerder al geplaatst voor de halve finales van de World Baseball Classic (WBC). Die vinden volgende week plaats in San Francisco.

Korte stop Andrelton Simmons opende de score met een homerun in de eerste inning. Niet veel later ging het fout voor Nederland. De tweede Japanse slagbeurt leverden de titelverdediger liefst acht runs op. De Japanse catcher Shimosuke Abe sloeg in deze inning twee homeruns voor in totaal vier punten.

Inhaalrace
In de zevende inning liet Oranje weer van zich horen. Xander Bogaerts sloeg Curt Smith en Kalian Sams over de thuisplaat. In de achtste inning dreigde Oranje zelfs een voorsprong te nemen, maar ging Randolph Oduber uit door een strikeout. Het stond inmiddels 8-6 voor Japan. In dezelfde inning sloeg Hisayoshi Chono twee man binnen voor de 10-6. Daarmee was het pleit beslecht.

Halve finales
Nederland is nu tweede geworden in de poule, wat inhoudt dat Oranje maandag de halve finale speelt. Japan is nummer één geworden en speelt aanstaande zondag. De Oranje-honkballers spelen donderdag een oefenwedstrijd tegen de San Diego Padres en vrijdag tegen de Seattle Mariners.

Blessures
Bij Nederland bleef een drietal geblesseerden aan de kant. Outfielders Wladimir Balentien (verrekte lies) en Roger Bernadina (pols) doen in de halve finales hoogstwaarschijnlijk mee. Over Yurendell de Caster (verrekte pees) komt pas later meer duidelijkheid. Er bestaat een kans dat Jurrickson Profar alsnog meedoet met Oranje. De Texas Rangers, Profars club, staat daar ook achter. Dit liet general manager Jon Daniels weten in diverse Amerikaanse media.

www.versgeperst.com