• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Inter Willemstad is het seizoen in de tweede divisie goed begonnen. Zaterdagavond werden De Zebra’s met 6-0 teruggewezen. Aanvoerder Uriel Trustfull, na vorig seizoen overgekomen van SITHOC, trof tweemaal doel voor Inter Willemstad.

Trustfull opende na een kleine twintig minuten de score. Ondanks enkele uitgespeelde kansen bleef het daarbij tot de rust. Na de hervatting denderde Inter over De Zebra’s heen en liep in een kwartier uit naar 4-0. De Zebra’s hadden aanvallend weinig in te brengen omdat ze meestal teruggefloten werden wegens buitenspel. Eenmaal troffen ze de paal, daarna haddenze pech dat de scheidsrechter een strafschop wegens hands over het hoofd zag. In de slotfase liep Inter uit naar 6-0.

Eigen jeugd
De captain van Inter waakte voor teveel optimisme. Trustfull: “Voetballen kunnen we, maar als team moeten we nog naar elkaar toegroeien.” Hij wees erop dat Inter veel spelers heeft zien vertrekken en dat opgevangen heeft met eigen jeugd. “Ons team is jong en ambitieus. Een aantal van hen wordt nu voor de leeuwen geworpen en moet nu in korte tijd volwassen worden als voetballer.”

Uitslagen en programma
In de tweede divisie werd diezelfde avond nog een wedstrijd afgewerkt. Mahuma-Bonam eindigde in 4-2. Vanavond worden in de tweede divisie twee wedstrijden gespeeld. Tera Korá neemt het op tegen De Koning om 19.00 uur. Om 21.00 uur speelt Scherpenheuvel tegen Deportivo Marquita. Beide wedstrijden vinden plaats op het FFK-terrein. Morgenavond zijn er op diezelfde plaats ook twee wedstrijden: om 19.00 uur Indekor-Buena Vista en om 21.00 uur Santa Cruz-New Song.

www.versgeperst.com