CURAÇAO – De Miami Heat weten niet van ophouden. Voor de achttiende keer op rij werd er gewonnen, deze keer van de Indiana Pacers: 105-91. Mario Chalmers (26 punten), Chris Bosh (24) en Dwayne Wade (23) voerden Miami aan. LeBron James boekte met dertien zijn laagste puntenaantal van het seizoen.

Bij de Oklahoma City Thunder trekken ze zich weinig aan van de dominante Heat. De Thunder speelde aanvallend niet groots, maar de Celtics konden niet verhinderen dat de Thunder vrij eenvoudig won. In Oklahoma werd het 91-79. De eerste helft ging redelijk gelijk op (50-45 Thunder). De Celtics hadden een schotpercentage van 51 procent.

Productiviteit
In de tweede helft daalde de productivteit van Boston naar 25 procent. Een 11-2 tussensprint aan het begin van het vierde kwart gaf de Thunder een beslissende voorsprong. Voor de Celtics kwam er een einde aan een zegereeks van vijf wedstrijden.

Dwight Howard
De Lakers wonnen van de Chicago Bulls. In het Staples Center werd het 90-81. Dwight Howard was voor Los Angeles niet alleen letterlijk de grote man. Hij maakte zestien punten, blokte vier schoten en pakte 21 rebounds. Vanaf de vrijeworplijn was hij minder zorgvuldig: de Lakers-center miste ze alle vijf.

Jippie
Met de overwinning veroverden de Lakers de achtste plaats in de Western Conference, die recht geeft op deelname aan de playoffs. Kobe Bryant werd na afloop gevraagd hoe het voelde om een playoff-team te zijn. Bryant bracht voor de tv-camera een uiterst onderkoeld ‘jippie’ uit.

Overige uitslagen in de NBA:
Orlando Magic – Philadelphia 76ers 99-91
Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 100-96
New Orleans Hornets – Portland Trailblazers 98-96
Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 77-100
Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 113-115
Los Angeles Clippers – Detroit Pistons 129-97

www.versgeperst.com