• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben Cuba op de World Baseball Classic (WBC) met 7-6 verslagen. Oranje heeft zich met dit resultaat geplaatst voor de halve finales in San Francisco. Eerder in het toernooi werd het sterke Cuba al met 6-2 geklopt.

 
Nederland nam de leiding in de derde inning. Andruw Jones stelde Randolph Oduber in staat de score te openen. Andrelton Simmons zorgde voor de 2-0. De Cubanen knokten sterk terug en na vijf innings stond het 4-4. Ook ongelegen waren de blessures voor Nederland. Wladimir Balentien blesseerde zich tijdens het lopen, evenals Yurendell de Caster die zijn knie verdraaide. Roger Bernadina was eerder niet wedstrijdfit bevonden na geraakt te zijn door een pitch.

Goudhaantje
Het werd nog erger toen Cuba in de achtste inning een 6-4 voorsprong nam. Simmons sloeg in dezelfde inning een homerun met één man op de honken en bracht daarmee de stand op 6-6. In de afsluitende inning was Jones het goudhaantje. Op een opofferingsslag van Kalian Sams bepaalde hij de einduitslag op 7-6.

Poulewinnaar
Morgen speelt Nederland de laatste wedstrijd tegen Japan. Daarin wordt bepaald wie als poulewinnaar naar de halve finales in San Francisco gaat. De wedstrijden worden gespeeld tussen 17 en 19 maart.

3 reacties op “Honkballers Oranje in thriller naar halve finales”

  1. KORSOW/aruba(ned) gefeliciteerd. Onze jongens hebben het weer goed gedaan.

  2. KORSOU/Aruba/ned -CUBA 7-6 ! Ere wie ere toekomt !

  3. Volgende keer gewoon dat Aziatische systeem kopiëren.
    Wie klein is moet slim zijn dachten de Aziaten.