• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eerste duel in de Sekshon Pagá is geëindigd in een gelijkspel. In een gepassioneerd duel kwam kampioen Centro Dominguitu niet verder dan 1-1 tegen promovendus Jong Colombia. Laatstgenoemde speelde het duel met negen man uit na twee rode kaarten.

Titelverdediger Centro Dominguitu kwam aarzelend uit de startblokken. Na een kwartier resulteerde dat in een verrassende voorsprong voor Jong Colombia. Een afstandsschot zeilde op de lat en in de rebound was Kendrith Poulino er als eerste bij: 0-1. Centro Dominguitu schrok wakker en voerde de druk op. Tot grote kansen leidde dat niet omdat het laatste zetje steeds ontbrak. Beide teams oogden fel. Scheidsrechter Adelina had de grootst mogelijke moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. Voor rust trok hij twee gele kaarten na aanmerkingen op de leiding.

Rode kaarten
Na rust sloeg de vlam pas echt in de pan. Djumaro Constansia maakte een overtreding in het strafschopgebied en ontnam daarmee Centro Dominguitu een scoringskans. De scheidsrechter gaf een penalty en rood voor Constansia. Daar viel volgens de Jong Colombianen het nodige op af te dingen. Keeper Daniel Lopez moest tegengehouden worden om de arbiter te lijf te gaan en werd ook van het veld gestuurd. Het duurde ongeveer een kwartier voordat de politie met hulp van de technische staf van Jong Colombia beide zondaars van het veld verwijderd had. De penalty werd benut door Ashar Bernardus.

Snel vergeten
Verder dan de gelijkmaker kwam Centro Dominguitu niet, tot onvrede van coach Ingemar Pieternella. Hij vond zijn equipe slordig en gehaast spelen, zei hij tegenover Versgeperst.com. “We hebben het vanavond heel, heel slecht gedaan. Zeker ook na de rode kaarten hadden we de rust moeten bewaren, en dat hebben we niet gedaan. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten.”

www.versgeperst.com