• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkballers zijn er vandaag nog niet in geslaagd de finaleronde van de World Baseball Classic te bereiken. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens was kansloos tegen Japan, het werd 16-4. Oranje krijgt morgen een herkansing. Dan is Cuba, dat vrijdag al werd verslagen, opnieuw de tegenstander.

Nederland kende een dramatische start. Al bij zijn tweede worp kreeg Rob Cordemans een homerun om de oren. Het bleek een voorbode, want in de tweede inning sloegen de Japanners de bal opnieuw over de hekken: 3-0. Nog een homerun zorgde voor 6-0 en die score werd vervolgens gestaag uitgebreid door de Aziaten.

Rake klap
Oranje deed in de zesde inning bij een 12-0 achterstand eindelijk iets terug. Een rake klap van Wladimir Balentien leverde drie punten op en even later werd het zelfs 12-4. De opleving was echter van korte duur. Japan bracht de marge op twaalf, waardoor de laatste twee innings niet meer gespeeld werden.

Cuba
Als de honkballers maandagochtend afrekenen met Cuba, dan plaatst de ploeg zich alsnog voor de finaleronde in San Francisco. De 25-voudig wereldkampioen werd vrijdag al met 6-2 verslagen.

© Novum

8 reacties op “Honkballers kansloos tegen Japan”

 1. Ongelofelijk wat een kinderachtige reacties allemaal..

  Diegene die niks positiefs kunnen bedenken over Curacao, waarom blijven jullie hier eigenlijk nog op het eiland (als jullie er uberhaubt wonen)?

  Ik zou het op prijsstellen, als de volgende personen kunnen reageren:
  – Philippe Maaskant
  – Zorro
  – Hans Boom (maar die zal wel reageren voor Ferd Jansen en al zijn aliassen)
  – En een ieder die zich aangesproken voelt..

 2. KORSOUW/ned – CUBA 7-6 ! Ere wie ere toekpmt !

 3. Als je geen verstand heb van honkbal . ga naar die ……..strand of .,,.Waatjes ,..

 4. Gelukkig gaat Nederland verder na een benauwde 7-6 zege met 2 geblesseerde uitvallers op Cuba.

 5. 11-3-2013 wij hebben net van cuba gewonnen .. in japan .. nou gaan we naar san fransico ,..wij zijn bang voor niemand meer.. over honkbal praten , niet over bijzaken .waatjes, of ga azijn ziupen ..

 6. @ rita. Je vertelt groot nieuws over corruptie van Nederlandse wielrenners. Daarmee kan je internationaal scoren dus zet het op alle sportsites, maar wel met bewijzen natuurlijk. Over uit elkaar houden gesproken 🙂

 7. Abraham, ben je in de war met de Nederlandse WIELRENNERS? Niet iedereen op
  Curacao en Nederland is corrupt. Hou deze zakena svp uit mekaar.
  AJAX heeft ook vaak hun dag niet. SNS-bak wat about that.

 8. Kan het ook zo zijn dat er een paar spelers zijn omgekocht vond dat de Japaners wel heel veel homerun’s konden slaan,kijk nergens meer van op als je de berichten van de laatste twee jaren over de regering Schotte te lezen krijgt,en nu weer St.Maarten die de kroon spant tot op HEDEN??