• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorbereidingen op de Koningsspelen zijn vandaag officieel gestart in De Haagse Sporttuin Schilderswijk. Vandaag stuurt het Nationaal Comité Inhuldiging, waar onze eigen Malvis Albertina deel van uitmaakt, een brief rond met de vraag scholen te stimuleren de Koningsspelen te organiseren.

Richard Krajicek en Ahmed Aboutaleb overhandigden vandaag namens het Nationaal Comité Inhuldiging symbolisch de eerste brief aan Sander Dekker en Annemarie Jorritsma. De dag vindt plaats op 26 april in heel Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Troonwisseling
Het sportieve evenement vindt plaats ter gelegenheid van de troonswisseling. Het doel is om een vrolijke, gezellige en bovenal sportieve dag voor alle kinderen in het basisonderwijs te organiseren. Meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7.500 scholen gaan tijdens deze feestelijke dag sporten. Nog nooit kwamen zoveel basisschoolkinderen in Nederland tegelijk in beweging.

Sportieve spirit
Krajicek, voorzitter van de werkgroep Koningsspelen, vertelt: “Met de handeling vandaag hebben we het startschot gegeven voor wat een geweldige inspanning wordt van alle betrokkenen om binnen no time het grootste sportfestijn ooit voor basisschoolleerlingen te organiseren. Dat kan alleen als we dit samen oppakken. Een aantal faciliteiten wordt vanuit het comité georganiseerd, maar wij willen met name iedereen oproepen om vooral samenwerking met gemeenten, andere scholen, sportverenigingen en het plaatselijke bedrijfsleven op te zoeken. Het gaat erom dat dit een onvergetelijke dag wordt, vol sport en spel waarmee we kinderen in beweging brengen. Geheel in de sportieve spirit die onze toekomstige koning zo kenmerkt.”

Koningsontbijt en Koningssportdag
De Koningsspelen bestaan uit twee vaste onderdelen: een gezond en feestelijk Koningsontbijt en de Koningssportdag. Elke school mag zelf bepalen hoe dit ontbijt en de sportdag worden vormgegeven. Het comité werkt met grote bedrijven samen om de ingrediënten voor het ontbijt gratis aan de scholen ter beschikking te stellen. Krajicek: “We zijn hier al druk mee bezig en het lijkt erop dat we een heel eind gaan komen. Ik hoop binnenkort te kunnen berichten dat we dit onderdeel helemaal rond hebben.”

Website
Vanaf vandaag is ook de website van de Koningsspelen online. Daar kunnen scholen zich binnenkort inschrijven en vinden ze het laatste nieuws. Verder biedt de website scholen handige tips voor de dagindeling en organisatie.

www.versgeperst.com