• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben de World Baseball Classic (WBC) goed voortgezet. In Tokio werd Cuba met duidelijke cijfers verslagen: 6-2. De Curaçaoënaar Diegomar Markwell werd de winnende pitcher. In zes innings stond hij de Cubanen slechts één run toe.

Markwell gooide geen strikeouts, maar het veldspel van de verdediging was oogstrelend: vijf keer gooiden de Nederlanders een dubbelspel. Elke keer was korte stop Andrelton Simmons daarbij betrokken. Curt Smith en Jonathan Schoop sloegen homeruns voor Nederland. In de tweede inning sloeg Smith een homerun voor de 1-0. Kalian Sams verdubbelde de voorsprong met hulp van Dashenko Ricardo en ene hit van Andrelton Simmons. Startend pitcher Ismel Jiménez werd in diezelfde inning al naar de kant gehaald. Alfredo Despaigne deed iets terug voor Cuba en kogelde de bal het stadion uit voor de 2-1.

Veilige haven
Schoop bracht Oranje in de zesde inning in veilige haven. Kalian Sams en Dashenko Ricardo stonden al op de honken, toen Schoop vernietigend uithaalde voor een homerun: 5-1. Ook Yuleski Gourriel sloeg een homerun, en bracht de achterstand daarmee terug tot 5-2. Simmons liep in de voorlaatste inning de 6-2 over de thuisplaat. Schoop had de bal ver in het achterveld geslagen waarop Simmons de run binnenliep.

Finalepoule
Nederland moet nog één keer winnen om zich te plaatsen voor de finalepoule van de WBC. Zondag wacht de winnaar van Japan-Taiwan. Titelverdediger Japan verloor gisteren van Cuba. Eerder dit toernooi verloor Nederland van Taiwan (8-3).

www.versgeperst.com