• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nieuwe kopzorgen voor de leiding van de New York Yankees. De volgende in het rijtje is eerste honkman Mark Teixeira. Tijdens de warming-up voor een wedstrijd met het Amerikaanse team raakte hij geblesseerd aan een pees in zijn rechterpols. Vermoedelijk is hij tussen de acht en de tien weken uit de roulatie.

General manager Brian Cashman heeft dit medegedeeld. Cashman, die zelf maandag zijn been brak en zijn enkel uit de kom zag schieten na een skydive-ongeluk, vertelde dat Teixeira vier weken rust moet houden voordat hij aan zijn revalidatie kan beginnen. Vermoedelijk keert Teixeira terug in mei.

Rodrigues
De general manager sloot uit dat aangewezen slagman Travis Hafner een plaats in het veld zou krijgen. Cashman gaf ook aan derde honkman Kevin Youkilis niet naar het eerste honk te willen verplaatsen, omdat volgens hem het eerste honk een gemakkelijker positie is dan het derde honk. Youkilis werd in december aangetrokken om de geblesseerde Alex Rodrigues te vervangen. Rodrigues is tot medio juli uitgeschakeld met een heupblessure.

Granderson
Teixeira’s kwetsuur is niet de eerste zware blessure voor een sleutelspeler de Yankees. Curtis Granderson brak eind februari zijn rechteronderarm nadat hij geraakt werd door een pitch. Granderson wordt begin mei terugverwacht. Het enige goede nieuws uit de ziekenboeg komt van ‘The Captain’ Derek Jeter. De vedette liep vorig jaar een zware enkelblessure op, maar verwacht erbij te zijn als de start van de competitie aanbreekt. Op 1 april treden de Yankees aan tegen aartrivaal Boston Red Sox.

www.versgeperst.com