Curacao Sport - BasketballCURAÇAO – De Oklahoma City Thunder hebben de Los Angeles Lakers verslagen. In Oklahoma City werd het 122-105. Russell Westbrook was de grote man voor de Thunder met 37 punten, tien rebounds en vijf assists. Kevin Durant voegde 26 punten toe.

De Thunder stond de gehele wedstrijd voor en leed slechts tweemaal balverlies. Steve Nash maakte 20 punten voor de Lakers, Kobe Bryant 30. Laatstgenoemde verdween na enkele minuten in de kleedkamer om dat hijpijn had bij zijn rechterelleboog. Na enkele minuten keerde hij terug en speelde de wedstrijd volledig uit. Opvallend was wel dat hij hoofdzakelijk met zijn linkerhand dribbelde. Bryant kondigde naderhand aan geen wedstrijden over te slaan gezien de cruciale fase van het seizoen.

Boston Celtics
De Boston Celtics wonnen een uitwedstrijd tegen de Philadelphia 76ers. Avery Bradley, die eerder bekend staat als goede verdediger, maakte 22 punten. Paul Pierce zorgde voor achttien punten en elf rebounds. Philadelphia heeft nu negen van de laatste tien duels verloren en kan de playoffs zo goed als vergeten.

Thuis
Ty Lawson (24 punten) en Danilo Galinari (23) leidden de Denver Nuggets langs de Sacramento Kings: 120-113. Voor Denver betekende het de zesde overwinning op rij in het algemeen, en de elfde overwinning op rij in eigen stadion. De Miami Heat en de Denver Nuggets zijn daarmee het moeilijkst te verslaan als ze thuis spelen.

www.versgeperst.com