Curacao Sport - BasketballCURAÇAO – De New York Knicks hebben vannacht in Cleveland met 102-97 gewonnen van de Cavaliers. Bij rust stond New York nog 22 punten achter. New York rechtte de rug toen sterspeler Carmelo Anthony in het tweede kwart wegviel met een knieblessure.

 
Amare Stoudemire maakte 22 punten voor de Knicks, point guard Kyrie Irving noteerde er evenveel namens Cleveland. Het was voor het eerst in tien wedstrijden dat de Knicks weer eens wonnen van de Cavaliers.

Clubrecord
De Miami Heat brak het clubrecord door voor de vijftiende keer op rij te winnen. In Minnesota waren de Timberwolves niet opgewassen tegen de tandem Dwayne Wade-LeBron James: 81-97. Wade maakte 32 punten, gaf tien assists en plukte zeven rebounds. James maakte twintig punten en pakte tien rebounds. Hij speelde ondanks knieklachten. Keerpunt in de wedstrijd was het wegsturen van J.J. Barea na een charge op Miami Heat-guard Ray Allen. Na deze beslissing, die flink bekritiseerd werd door de Timberwolves, maakte de Heat een belangrijke tussensprint van 17-5 waardoor de wedstrijd beslist werd.

Overige uitslagen in de NBA
New Orleans Hornets – Orlando Magic 102-105
Milwaukee Bucks – Utah Jazz 109-108 na verlenging
Denver Nuggets – Atlanta Hawks 104-88
Portland Trailblazers – Charlotte Bobcats 122-105
Golden State Warriors – Toronto Raptors 125-118

www.versgeperst.com