CURAÇAO – Curaçao Footprint Foundation organiseert in samenwerking met Grupo Biná dit weekend een wandeling langs de natuur van Malpais via Boka Uniko richting Bullenbaai. Onderweg zijn allerlei restanten uit de tijd van de plantages te zien.

 
Vanaf het vertrekpunt leidt de wandeling over een pad richting Malpais. Hieronder zijn een kalkstenen dam, indigo bakken en een inloopput.

Wandelroute
De route gaat vervolgens over de weg door Rooi Kenepa waar een ander type vegetatie begint. Bij Boka Uniko is er een kleine klim het kustpad op, waar de wandelaars kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de kalkwanden en de zee. Vaak worden daar ook een paar pelikanen en de visarends gespot die beide bezig zijn met hun eigen manier van vis vangen. De wandeling wordt hervat via het kustpad langs Pestbaai naar Bullenbaai.

Advies
Het verzamel- en startpunt is bij Vaersenbaai, beter bekend als Kokomo Beach. De wandeling start stipt om 07.00 uur ’s ochtends vanaf Kokomo Beach en duurt in totaal drie uur. De kosten bedragen 20 gulden per persoon inclusief drinken en fruit. Voor personen met knie- en rugklachten is de wandeling niet geschikt vanwege het stevige looptempo en de variatie in de topografie. Geadviseerd wordt stevige wandel-/gymschoenen, een hoed of pet, zonnebrandcrème, een fotocamera en een flesje water mee te nemen.

Inschrijven
Wie mee wilt doen, kan zich inschrijven via de website of stuur een e-mail naar info@curacaofootprint.org. Vanaf 06.30 uur is er de mogelijkheid te betalen bij het startpunt.

www.versgeperst.com