• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben hun laatste poulewedstrijd in de World Baseball Classic (WBC) gewonnen. In Taiwan werd Australië met 4-1 verslagen. Oranje is hiermee geplaatst voor de tweede ronde, die in Japan gespeeld wordt.

Curaçaoënaar Andrelton Simmons opende de score in de eerste inning nadat goed werk van Jonathan Schoop en Roger Bernadina hem verder bracht. In de tweede inning ging Oranje verder waar het gebleven was. Curt Smith werd vanaf het derde honk binnengeslagen door Andrelton Simmons: 2-0. Jonathan Schoop sloeg een homerun met een man op de honken, wat de 4-0 betekende. De Australiërs wisselden hun startende pitcher Dushan Ruzic al in de derde inning. Zijn vervanger Chris Oxspring zorgde ervoor dat de Nederlandse aanval behoorlijk stagneerde. In vijf innings stond hij slechts eenmaal een hit toe. Nederland produceerde in totaal acht honkslagen. Die waren gelijk verdeeld over alle slagmensen, op Randolph Oduber na. Hij verving linksvelder Kalian Sams in de opstelling.

Australië
Verdedigend had Nederland het goed voor elkaar. Pitcher Rob Cordemans gooide 48 strikes in 67 worpen, en moest vervangen worden omdat hij het maximale aantal pitches gegooid had. Hij had pas twee honkslagen hoeven incaseren. Zijn opvolgers kregen er zes om hun oren. Echter, alleen Stefan Welch kon in de zevende inning scoren voor de Australiërs. Even waren ze nog dichtbij de gelijkmaker. Met twee mannen op de honken moest Randolph Oduber zich tot het uiterste strekken om een driepuntshomerun te voorkomen. Het bleef 4-1.

Titel
Met het resultaat is Nederland geplaatst voor de volgende ronde. Daarin treft het in ieder geval Japan en Cuba, die zich gisteren al plaatsten. Oranje heeft zijn beste WBC-prestatie hiermee geëvenaard, al zal geen selectielid daar lang bij stilstaan. Eerder al gaf coach Hensley Meulens aan dat alleen de titel voor hem goed genoeg is.

Opstelling Nederland: Rob Cordemans P, Dashenko Ricardo C; Curt Smith 1B, Jonathan Schoop 2B, Andrelton Simmons SS, Xander Bogaerts 3B; Randolph Oduber LF, Roger Bernadina MF, Wladimir Balentien RF; Andruw Jones DH.

3 reacties op “Tweede ronde voor honkballers Oranje”

  1. Nooit uw verontschuldigingen aanbieden voor een simpel tikfoutje mr.Deportista. Nooit doen, want we zijn geen van allen perfect. Maar masha pabien met onze Curacaouse jongens in het Nederlands honkbalteam, ook een pabien voor onze Arubaanse honkballer Oduber.

  2. Sorry voor die tik fout, ik bedoel, jeroen ,van uit nl,en bal, bedank voor die tip,,

  3. jeroenwij van ,japan en cuba ,van uit nl, bal. dank voor die tip ,. dat ik had kunnen genieten van die honkbal, en nou gaan we van japan en cuba winnen ,, kom allemaal goed ,,