• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een recordaantal sporters nam gisteren deel aan de zesde editie van de Soliana Bonapart & Aardenburg off road RunBikeRun. De familie Bakhuis stelt zoals elk jaar hun terrein op Koraal Tabak beschikbaar voor dit, door Lions Dive TEC georganiseerde, evenement.

 
Mannen en vrouwen van zes tot 60 jaar konden op een uitdagend loop- en fietsparcours hun krachten meten. Om 08.00 uur ’s ochtends klonk het startschot voor de eerste run van 3.6 kilometer. Deze loopronde werd gevolgd door drie fietsronden van elk vijf kilometer waarna nog 1.8 kilometer moest worden gelopen. Toeschouwers konden de deelnemers na elke loop- of fietsronde aanmoedigen in de startfinish zone waar dj Rie opzwepende muziek draaide.

Winnaars
Bij de Individuele mannen boven 35 jaar vormde zich snel een kopgroep van drie heren, deze monde uit in een spannend einde. Uiteindelijk haalde Raymond van der Boom de winst binnen, gevolgd door Dennis Janson op de tweede- en Anton Kool op de derde plek. Yancy Wroble won in de categorie Mannen tot 34 jaar. Bij de dames won Ellemieke van Beek.

Special Relayteam
De jongste deelnemers van zes tot twaalf jaar konden strijden om de winst in een Special Relayteam. Hierin moest een volwassene eerst lopen en fietsen waarna de kinderen de laatste 1.8 kilometer mochten lopen. Maar liefst vijftien teams streden om de eer. Uiteindelijk werden vader en zoon Bergmann derde, Hein en Faan Coenen tweede en het team Beauty & the Beast, bestaande uit Iwan Jonker & Anne Coenen, haalde de winst binnen.

Hoogtepunt
Spannend wedstrijdhoogtepunt was zeker de tijd die Faysal Camelia en Randy Cuevas neerzetten in de Relay. Met 59.05 uur op de klok finishten zij binnen het uur. Op de tweede plaats volgden Sebastian en Charlotte Ton. Arjan Siersma en Will Vogels eindigden op een eervolle derde plaats. De rest van de uitslagen zijn te vinden op de website van het evenement.

Fotografie: Denny C. Karijopawiro

www.versgeperst.com