CURAÇAO – De Miami Heat hebben een clubrecord geëvenaard door veertien keer op rij te winnen. In New York moesten de Knicks eraan geloven: 93-99. LeBron James maakte 29 punten en besliste de wedstrijd in de slotminuut.

 
Het stond 93-97 voor Miami en de Knicks hadden balbezit. ‘LBJ’ onderschepte een pass richting Carmelo Anthony (32 punten), dribbelde alleen richting de basket en sloot af met een dunk. De Heat versloegen de Knicks, na eerder twee keer verloren te hebben. In de tweede helft moesten James en zijn team daar wel een achterstand van zestien punten voor goedmaken.

Thunder
De Oklahoma City Thunder knokten zich langs de Los Angeles Clippers: 108-104. Op de ranglijst ontlopen de twee teams elkaar nauwelijks en dat was de intensiteit aan te zien. In een fysiek duel koesterde de Thunder lange tijd een voorsprong. Pas met anderhalve minuut te spelen namen de Clippers het voortouw na een driepunter van Jamal Crawford: 100-99. Met Russell Westbrook als aanjager zetten de Thunder een eindsprint in die de Thunder alsnog de winst opleverde.

Bryant
De stadgenoten van de Clippers deden het beter. Onder leiding van Kobe Bryant (34 punten) versloegen de Los Angeles Lakers de Atlanta Hawks: 99-98. Voor het eerst in 2013 hebben de Lakers geen negatief record meer (30-30). De Philadelphia 76ers hebben het moeilijk. Van de laatste negen wedstrijden gingen er acht verloren, zo ook gisteren. Ze verloren van de Washington Wizards met 87-90. John Wall bracht Washington de winst door de laatste zes punten in de wedstrijd te maken. Dorell Wright voerde de Sixers aan met vijftien punten, maar miste de laatste driepunter in de wedstrijd.

Overige uitslagen in de NBA:
Sacramento Kings – Charlotte Bobcats 119-83
Orlando Magic – Memphis Grizzlies 82-108
San Antonio Spurs – Detroit Pistons 114-75
Houston Rockets – Dallas Mavericks 136-103
Indiana Pacers – Chicago Bulls 97-92

www.versgeperst.com