CURAÇAO – “En we zijn nog steeds aan het klimmen! Weerstand erbij voor degenen die nog kunnen.” Terwijl de deelnemers bijna klaar zijn met de eerste virtuele beklimming van de dag, komt de winnaar over de streep van de run-bike-run in Middelbeers, Nederland.

Rik van Kollenburg organiseerde gisteren voor zijn opleiding ROC Sport en Bewegen een sportmarathon voor het goede doel. In totaal haalde hij 440 euro op. De opbrengst gaat gedeelelijk naar het St. Franciscus College in Punda en naar de Alpe d’HuZes-KWF . In april vertrekt Van Kollenburg met klasgenoten naar het eiland om met de klas verschillende projecten op touw te zetten. “We willen niet alleen geld naar de school brengen om (sport)materialen van te kopen, maar we willen ook kennis over brengen op gebied van sport en bewegen.”

Tevreden
De deelnemers van de spinning marathon kregen een loodzwaar klimparcours van drie uur voorgeschoteld over Alpencols als de Galibier en Alpe d’Huez. De sportmarathon bij sportschool Allure in Middelbeers bestond daarnaast uit een groepsles marathon met onder meer zumba en battle and power en een run-bike-run van 3-20-3 kilometer. Van Kollenburg: “Voor het spinnen hadden we 22 deelnemers en de groepslessen zestien. Jammer dat we er bij de run-bike-run maar vijf hadden. Maar al met al zijn we zeker tevreden over het opgehaalde bedrag.”

www.versgeperst.com