• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de eerste poulewedstrijd van de World Baseball Classic (WBC) hebben de Nederlandse honkballers Zuid-Korea met 5-0 verslagen. Curaçaoënaar Diegomar Markwell was de winnende pitcher voor Nederland. In vier innings stond hij slechts twee hits toe.

Yoon Suk-Min startte voor Zuid-Korea op de werpersheuvel. In de tweede inning opende Andruw Jones met een tweehonkslag. Een stootslag van Xander Bogaerts bracht Jones op het derde honk, waarop Curt Smith met een verre oppofferingsslag Jones in staat stelde om de score te openen (1-0). In de eerste vier innings stelden de Koreanen daar twee honkslagen tegenover, echter zonder te scoren.

Scoren
In de vierde inning kwam Jones snelheid tekort om te scoren. In eerste instantie gleed hij op tijd langs de Koreaanse catcher, maar voorbij de thuisplaat. Daarop werd hij alsnog uitgetikt. Een inning later sloeg Oranje alsnog toe. Dashenko Ricardo en Andrelton Simmons sloegen singles, waarop Jonathan Schoop vier wijd kreeg. Met de honken gevuld sloeg Roger Bernadina catcher Ricardo over de thuisplaat (2-0), een slagbeurt daarna deed Wladimir Balentien hetzelfde voor Andrelton Simmons (3-0).

Teleurstellend
Vooraf was Zuid-Korea, verliezend finalist van de vorige WBC, stevig onder vuur genomen in de Koreaanse media. Vooral de werpers kregen het te verduren. De Koreanen wisselden vaker van pitcher dan catwalkmodellen van schoenen, maar ondervonden veel verdedigende problemen. Aanvallend stelden de Koreanen echter ook teleur: vier hits, geen punten. Nederland scoorde vijf keer uit tien honkslagen.

Zevende inning
Oranje besliste het duel in de zevende inning. Korte stop Andrelton Simmons sloeg een tweehonkslag en stal daarop een honk. Alweer Bernadina sloeg Simmons binnen (4-0). Op een hit van Andruw Jones maakte Bernadina de 5-0. Hierna vormden de Koreanen geen serieuze bedreiging meer.

Opstelling Nederland: Diegomar Markwell P, Dashenko Ricardo C; Curt Smith 1B, Jonathan Schoop 2B, Andrelton Simmons SS, Xander Bogaerts 3B; Kalian Sams LF, Roger Bernadina MF, Wladimir Balentien RF; Andruw Jones DH.

www.versgeperst.com