• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - BasketballCURAÇAO – De Los Angeles Lakers komen langzaam maar zeker dichterbij een plaats in de playoffs. Onder leiding van Kobe Bryant (33 punten) werd met 116-94 gewonnen van de Minnesota Timberwolves. Vooral van afstand was Los Angeles succesvol met zestien driepunters, waarvan vier van Bryant.

Door de overwinning voelen de Houston Rockets de hete adem van de Lakers in hun nek. De Lakers moeten nog twee wedstrijden goedmaken op Houston voor de laatste plaats in de playoffs.

Clippers
In eigen huis gingen de Indiana Pacers onderuit tegen de Los Angeles Clippers: 91-99. Chris Paul scoorde 29 punten voor de winnende ploeg. Dichtbij de basket bleek LA sterker dan Indiana met 50 punten ‘in the paint’ om 32. Ook het aantal keren balverlies loog er niet om: 20-11 in het nadeel van de Pacers.

Triple-double
Chicago Bulls-center Joakim Noah verzorgde een triple-double tegen de Philadelphia 76ers. Met 23 punten en 21 rebounds had hij een belangrijk aandeel in de 93-82 zege. Ook blokkeerde de Fransman elf schoten. Voor de Sixers waren de druiven zuur: ze verloren hun zevende wedstrijd op rij.

Derrick Rose
Sterspeler Derrick Rose heeft nog steeds zijn terugkeer niet aangekondigd. Vorig raakte de spelverdeler van de Bulls zwaar geblesseerd. Ondanks dat in deze fase van het reguliere seizoen de plaatsen in de playoffs verdeeld worden, weigeren de Bulls risico’s te nemen met hun vedette. Hoofdcoach Tom Thibodeau benadrukte het belang van de continuïteit binnen de selectie ondanks dat het team recentelijk in een wat mindere fase zat.

www.versgeperst.com