CURAÇAO – Edwin Baas, betrokken bij de organisatie van vechtfestijn Dominance, bestrijdt dat vechtsport en daaraan gerelateerde evenementen op Curaçao illegaal zouden zijn. Eerder werd de legitimiteit van vechtsport(evenementen) betwist in de media.

Baas wijst er in een persbericht op dat alle georganiseerde wedstrijden onder toezicht van de Curaçao Martial Arts Federation (CUMAFE) plaatsgevonden hebben. “De CUMAFE is op 7 juli 2003 opgericht om vechtsporten te promoveren in de ruimste zin des woord. De statuten zijn bij Landsbesluit d.d. 12 september 2003 No. 3 goedgekeurd.”

Regels
De CUMAFE draagt zorg voor duidelijke regels op gebied van veiligheid voor zowel de sporters als het publiek, goede arbitrage (internationaal erkende scheidsrechters en juryleden). Bij blessures is er ten alle tijde een arts en eerste hulp van het Rode Kruis aanwezig. Zowel voor als na de wedstrijd voeren zij medische keuringen uit en geven adviezen. Baas wijst erop dat de maatregelen een goede preventieve werking hebben gehad in het verleden. “Tijdens de MMA wedstrijden die de CUMAFE georganiseerd heeft of onder auspiciën van de CUMAFE hebben plaatsgevonden, zijn tot nu toe nooit ongelukken of zware blessures gevallen.”

Dominance
“Het evenement van afgelopen zaterdag is georganiseerd door Ahmed Khatib, die bijgestaan is door een heel team (Team Dominance, red.). De wedstrijden vonden plaats onder toezicht van de CUMAFE om ervoor te zorgen dat de wedstrijden op verantwoorde wijze en volgens de regels verliepen. De publieke opkomst was enorm. De security moest zelfs mensen de toegang weigeren om de veiligheid te garanderen.”

www.versgeperst.com