• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het honkbalteam van Nederland heeft een oefenwedstrijd tegen het CPBL Industrial All-Star Team, een gelegenheidsploeg uit Taiwan, met 6-0 gewonnen. Kalian Sams en Andruw Jones sloegen homeruns voor Oranje.

 
In de tweede inning sloeg Curt Smith twee man over de thuisplaat door een tweehonkslag. In de vierde inning voegde Smith er nog een binnengeslagen punt aan toe. Sams sloeg nog in diezelfde inning de 5-0 op het scorebord met een homerun. In de zesde inning tekende Jones voor de eindstand door de bal nogmaals het stadion uit te jagen. De Nederlandse pitchers lieten slechts zes hits toe, waardoor Oranje verdedigend weinig te vrezen had.

Compleet
Het was de eerste wedstrijd waarin bondscoach Hensley Meulens over een volledige selectie beschikte. In de afgelopen dagen hebben Xander Bogaerts, Andrelton Simmons (Atlanta Braves) en Roger Bernadina (Washington Nationals) de Oranje-selectie gecompleteerd tot in totaal 28 man. Jurrickson Profar (Texas Rangers) is bij zijn club gebleven om zijn plaats in de selectie af te dwingen.

Poulewedstrijden
In poule B strijdt Nederland met Zuid-Korea, Taipei en Australië voor een plaats in de tweede ronde. Zaterdag aanstaande om 07.30 uur is Zuid-Korea de tegenstander. Zondag volgt Taipei om 02.30 uur. De slotwedstrijd tegen Australië wordt om 00.30 uur gespeeld (alle tijdstippen zijn Curaçaose tijd).

Opstelling Oranje: Rob Cordemans P, Dashenko Ricardo C; Curt Smith 1B, Jonathan Schoop 2B, Andrelton Simmons SS, Xander Bogaerts 3B; Kalian Sams LF, Roger Bernadina MF, Wladimir Balentien RF.  en Andruw Jones DH.

www.versgeperst.com