• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao U20 heeft gisteravond met 2-1 verloren van El Salvador. Door de eerdere nederlaag tegen Mexico is Curaçao U20 uitgeschakeld. Aanvoerder Vidarell Merencia maakte het Curaçaose doelpunt. Een slotoffensief van de Curaçaoënaars mocht niet meer baten.

Na 25 minuten opende Olivier Ayala de score voor de Salvadorianen. Een communicatiefout tussen Shuremy Felomina en keeper Zeus de la Paz leidde de 2-0 in na 65 minuten. Romel Mejia omspeelde de doelman en schoof de bal beheerst binnen. Aanvoerder Vidarell Merencia bracht een kwartier voor tijd de spanning terug. Na een knappe soloactie krulde hij de bal van twintig meter binnen. Na de aansluitingstreffer ontstonden enkele hachelijke momenten voor het doel. Drie minuten voor tijd raakten de Curaçaoënaars de paal uit een listige vrije trap.

Jammer
“Jammer, dit hoefde niet”, vond voorzitter Jean Francisca van de voetbalbond (FFK). “We speelden ook niet zo goed zoals in de tweede helft tegen Mexico. In de eerste helft oogden we vermoeid. Maar als je twee keer binnen 48 uur een wedstrijd speelt, kan ik dat wel begrijpen.”

Schrijver
Voor de U20 en trainer Hans Schrijver zit het toernooi erop. Gevraagd naar zijn functioneren, zegt Francisca: “Wij zijn heel tevreden met hem. Hij communiceert heel goed.” Zijn contract zou doorgaan tot het einde van het toernooi, of bij kwalificatie voor het WK tot en met het eindtoernooi in Turkije. Keert hij ook terug nu zijn contract afgelopen is? “Wij zijn zeer tevreden en willen graag met hem doorgaan. Het probleem zit in het financiële gedeelte. Dat moeten we eerst oplossen.” De preses kondigde aan dat allereerst het toernooi aan een evaluatie onderworpen wordt, samen met Schrijver en de technische staf. Daarna wordt naar de toekomst gekeken. Voor de bond is het vooral belangrijk om nieuwe sponsors te vinden.

1 reactie op “Curaçao U20 uitgeschakeld in Mexico”

  1. Kort samenvattend, onze wannabe internationals hadden weer een te grote broek aan. Voor een volgend toernooi moeten wij zorgen dat wij een Papiaments sprekende coach hebben die zijn sporen op het hoogste niveau verdiend heeft. Hij moet kunnen communiceren met die jongens en hun kunnen wijzen op hun individuele capaciteiten en hun individuele tekortkomingen en vanuit die zelfkennis (hopelijk valt het kwartje) kunnen ze gaan werken aan hun toekomst en laat ze zich por dios niet weer een te grote broek aan meten.