• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Coach Hans Schrijver toonde zich deels tevreden met het vertoonde spel van Curaçao U20. Gisteravond verloor zijn ploeg met 3-0 van regerend Olympisch kampioen Mexico. Wel heeft Curaçao kwalificatie voor het WK U20 nog in eigen hand als het wint van El Salvador.

“Voor rust hadden we veel problemen”, erkent Schrijver tegenover Versgeperst.com.  “In de tweede helft ging het organisatorisch veel beter. Mexico liet het tempo vervolgens een klein beetje zakken. Daardoor ontstond er ruimte en kregen we kansen. Eigenlijk hadden we ook moeten scoren.”

Organisatie
“Nou, de organisatie was wel duidelijk. Maar we hebben het over een team dat tot een week geleden nog nooit samengespeeld had. Die zet je neer in een aardig vol stadion tegen een topteam dat veel tempo maakt. Dan wordt je individueel soms overklast.  Dat was ook de reden om Ronald Roosberg te wisselen, hij had hulp nodig. In de tweede helft kregen we meer grip omdat het middenveld beter bezet was, terwijl we daar in de eerste helft werden overlopen. Toen we Lourens iets in lieten zakken was het veel meer één blok. Ook viel Van Eijma goed in op het middenveld. Hij was balvast en dat zorgde voor meer aansluiting.”

Instelling
Schrijver was ook tevreden over de getoonde vechtlust. “Voor de rust wilden we wel maar konden we niet. We hadden geen grip op de wedstrijd. In de tweede helft hebben we karakter getoond. Toen zag je ook dat we konden voetballen. De jongens hebben keihard geknokt. Daar ben ik – en dat klinkt misschien gek – best een beetje trots op.”

Cicilia geblesseerd
Rigino Cicilia raakte gisteren geblesseerd. Wat gebeurde er precies? “Hij gleed door na een voorzet en is toen met zijn knie tegen een reclamebord gebotst. Daar stak een spijker uit die zijn knie geraakt heeft, dus het bloedde flink. Ik heb de officials daar ook op aangesproken en die gaven toe dat dat een fout was. Eigenlijk wilde ik namelijk Derwin Martina wisselen, die was doodop. Die heeft nu op zijn tandvlees de wedstrijd uitgespeeld.”

Martis
Liandro Martis ontpopte zich als een smaakmaker in zijn invalbeurt. Schrijver: “Dat was uitstekend. Wij wisten het al, maar gisteren heeft hij laten zien dat hij bij Feyenoord grote stappen heeft gemaakt. Zelfs het Mexicaanse publiek ging achter hem staan, dat vind ik grandioos. Wel moeten we fysiek voorzichtig met hem omgaan, hij is pas net 17 geworden.” De coach wilde nog niet kwijt of hij Martis in de basis zou opstellen mocht Ciccilia donderdag niet kunnen spelen.

2 reacties op “Schrijver: ‘Karakter getoond in de tweede helft’”

 1. Het is helemaal geen schande om 3-0 te verliezen van spelers die nagenoeg allemaal ervaring hebben op het hoogste niveau in Mexico, wereldkampioen zijn geworden bij de u-17, enkelen ook olympisch kampioen zijn geworden en enkelen op het WK voor club-teams (oa tegen Chelsea) gespeeld en gescoord hebben.

  En ff als extra toevoeging voor dhr. Junkers. De meesten van dit elftal hebben ook van Nederland u20 gewonnen met 4-2.

  Wat ik een afgang vind, zijn mensen als dhr. Junkers en het effect dat zij hebben op dit eiland. Voor het eerst in meer dan 50 jaar bereiken we wat in het voetbal, namelijk kwalificatie voor het concacaf-kampioenschap (voor Nederland vergelijkbaar met het EK).
  Dat wij ons vervolgens niet plaatsen voor het WK, is absoluut geen afgang voor een klein eilandje als Curacao. We moeten juist hartstikke trots zijn op wat er nu bereikt is.

  Ook ik ben erg kritisch over de leiding van de voetbalbond, maar om nou zo kleinerend te reageren op een interview met dhr. Schrijver, dat gaat echt nergens over.

 2. Ja, laat Schrijver maar mooi praten.

  Feit is dat dit het zoveelste peperdure project van de Curacaose voetbalbond is dat al na 1 wedstrijd afgeschreven kan worden. De vorige 2 WK kwalificaties waren ook rampzalig.

  En dan nog de toestand met een speler die een veroordeling wegens een gewelddadige overval boven het hoofd hangt en 2 spelers die voortijdig naar huis gingen omdat ze zich teveel vedette voor de bank voelden.

  Wat een afgang. Schrijver, neem je rotzooi mee.