• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het voetbalelftal van Curaçao U20 heeft het eerste pouleduel tegen Mexico verloren. In het Mexicaanse Puebla was de Olympisch kampioen met 3-0 te sterk. De eindstand was bij rust al bereikt.

Vooraf hoopten de Curaçaoënaars erop dat Mexico de klus zou onderschatten. Niets bleek minder waar. Een gedreven en geconcentreerd spelend Mexico drong Curaçao ver terug op eigen helft. Binnen tien minuten moest keeper Zeus de la Paz handelend optreden toen hij een schot van dichtbij keerde met zijn voet. Het zou niet de laatste keer zijn dat de sluitpost zijn ploeg er doorheen sleepte. Na 22 minuten moest ook hij echter capituleren toen Jésus Corona  met een schot van 20 meter doel trof.

Beweeglijk
Mexico bleek over een snel en beweeglijk team te beschikken. Met name verdediger Ronald Roosberg had het moeilijk. Hij werd in de rust vervangen. Voor die tijd hadden Jésus Corona (34′) en Marco Bueno (36′) hun ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong gezet. Het ongelijke duel was daarmee vroeg beslist. Een monsterscore werd het niet.

Tweede helft
Na rust verdedigde Curaçao verder van het doel en kwam het ook aanvallend beter tot zijn recht. Curaçao’s sterke spits Rigino Cicilia trof het zijnet. Later greep de Mexicaanse keeper Sanchez in voordat hij gevaarlijk kon worden. Cicilia raakte iets later geblesseerd en moest vervangen worden vanwege knieklachten. Diens vervanger Liandro Martis voorzag Curaçao van een nieuwe aanvallende impuls. Na een knappe dribbel legde hij af op Ruwendy Schoop, die rakelings naast schoot. Uit een corner die daarop volgde voorkwam verdediger Zamorano de 3-1. Aan het eind van de reguliere speeltijd leverde Martis een goede voorzet, waarop Richenel Lourens iets te hoog mikte.

El Salvador
Curaçao hoeft niet te wanhopen nu Mexico een maatje te groot bleek. Zeker de tweede helft moet bondscoach Hans Schrijver aanknopingspunten bieden voor de wedstrijd tegen El Salvador U20 van donderdag aanstaande. Curaçao heeft aan een overwinning op de Salvadorianen genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Opstelling Curaçao U20: Zeus de la Paz; Ruchendry Kierindongo, Shuremy Felomina, Yaël Eisden, Ronald Roosberg (46. Michael Fecunda); Vidarell Merencia, Richenel Lourens, Christopher Isenia (68. Irvingly van Eijma); Derwin Martina, Rigino Cicilia (79. Liandro Martis), Ruwendy Schoop.

6 reacties op “Curaçao U20 verliest van Mexico: 3-0”

 1. Voetbalkenner dat je je je zelf noemt vind ik jou erg negativiteit in je hebben , gelukkig lezen de jongens de stommiteit die je opschrijf t niet! wij hebben allemaal een doel voor ons ,net zoals die jongens die hun best proberen te doen ook.
  er lopen voldoende jongens rond , maar helaas tot jou spijt hebben zij de elftal met veel getalenteerde spelers gevormd.
  en dat je alleen maar negatieve opmerking kan je net zo goed je woorden besparen ,want de jongens zijn niet voor niets In Mexico. vind dat de coaches voldoende kennis hebben en weten wat ze doen.en FOUTEN kan iedereen maken.
  zoals je zelf nu doet ,door jongeren te kleineren die wat met hun toekomst probeert te betekenen , tot jou last te maken. doe je zelf en iedereen een plezier als je de elftal of de jongens of de opstelling niet goed want alles wat je zegt is negatieve ga Ps3 spelen , want hier gaat om reality.
  Laat andere leven geef feedback als een opbouwende kritiek maar ga niet anderen kleineren. Althans niks te doen Zoek leven!! en laat de jongens spelen verloren of niet ze doen hun best !!!!! Huppppp CURACAOO!!!!!!!!!!! VOETBALKENNER bespaar je woorden. zure appel

 2. @ Van uit Nl, ja en jij bent de vader van Romario !

 3. Bij het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft hadden de Mexicanen het al wel gezien. Er was verder voor hen geen eer meer te behalen en freewheelend speelden ze de tweede helft uit. Het enige pluspunt was/is dat wij nu zeker weten dat er voor ons op het gebied van voetbal niets is weggelegd. Behalve dan, dat wij dit inziende, met frisse moed aan een nieuw begin moeten beginnen. En om nu alweer te smoelen dat de volgende tegenstander een mindere tegenstander is en wij daarom wel een partijtje kunnen winnen is het meest arrogante wat ik de laatste tijd hier op de voetbalvelden heb gehoord. Maar, dream on, er lopen genoeg jongens rond die ook wel eens een bal in de goeie richting trappen, het jammere is dat ze dan meteen met ster allures denken een Romario in de dop te zijn.

 4. Ik heb de wedstrijd via live stream gevolgd (http://livetv.ru/en/allupcoming/). De eerste helft was matig . De tweede helft was beter, zelfs hadden ze wat kansen. Ik zie kansen voor onze jongens tegen El Salvador. El Salvador heeft 9 oefenwedstrijden gespeeld, alle 9 verloren. Hoewel moet ik zeggen dat oefenwedstrijden geen 100% beeld geeft van een elftal.

 5. Eerste helft was gewoon zwak. Organisatorisch stond het helemaal niet (wat wel vreemd is als je vanuit een hechte defensie wilt beginnen). Altijd een stap te laat, middenvelders verdedigde niet mee en met 3 man naar de man met de bal terwijl er dan 3 Mexicanen vrij staan in het 16. Simpele regels van voetbal zijn dek je man! of desnoods zone verdediging maar ga niet met 3 man op 1 man af. tweede helft zag er beter uit. vooral centrale verdedigers duo.

 6. Je zag duidelijk dat onze jongens moesten wennen aan het niveau en aan de ijle lucht op 2000 meter hoogte. De tweede helft zag er stukken beter uit , of dat nou aan mexicaanse terughoudendheid lag of aan beter voetbal van onze kant weet ik niet zeker. Mischien een beetje van beiden 😉 Ik hoop dat de wedstrijd tegen El Salvador ook op Fox soccer wordt uitgezonden, dat is namelijk een spannendere wedstrijd.