• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Terwijl Curaçao U20 vanavond tegen Mexico speelt, zijn Michael Maria en Denzel Slager in de aanloop naar de wedstrijd uit de selectie gezet. Versgeperst.com sprak hierover met de voorzitter van de voetbalbond Federashon Futbol di Kòrsou (FFK) en met bondscoach Hans Schrijver.

Michael Maria had nog geen speelminuut gemist in de voorgaande duels. FFK-voorzitter Francisca: “Het is zo dat de selectie enigszins veranderd is. Maar niemand is zomaar beter dan een ander, ook Michael Maria niet. De trainer bepaalt hoe hij gaat spelen en met wie. Dan kan iemand anders niet boos worden en zeggen: ik ga weg. Michael Maria was het oneens met de opstelling en kon zich daar niet bij neerleggen.”

Defensief
Denzel Slager (RKC) is om ‘ongeveer dezelfde reden’ uit de selectie verwijderd. “De trainer wil tegen Mexico, wat toch een topfavoriet is, defensiever spelen dan anders. Daarom spaart hij een aantal offensief ingestelde spelers. Natuurlijk wilden die jongens spelen, wat dan tegen Mexico hoogstwaarschijnlijk niet het geval geweest zou zijn. Dat was de kern van het probleem.” Eventuele vervangers die opgeroepen worden, kunnen tegen Mexico (vanavond) en El Salvador (donderdag) niet ingezet worden. Door het hoogteverschil (het stadion ligt op 2400 meter) is de lucht erg ijl. Francisca: “Er zijn nog achttien anderen! Alleen als we ons kwalificeren voor de volgende ronde op 27 februari, komen er twee jongens bij.” Het gaat om Quinton Christina en Jurensley Martina.

Knelpunt
Na Pinedo moeten er wederom twee spelers vervangen worden. Al die mutaties lijken niet bevorderlijk voor een selectie in voorbereiding op een belangrijk toernooi. “Wat er ook gebeurt, dat ligt niet aan twee jongens die weggaan of erbij komen. Sterker nog, in Mexico is alles 100 procent op zijn plaats. De groep is een eenheid en heeft een positieve dynamiek. Het is raar maar waar, maar het incident is misschien zelfs goed voor de teambuilding en juist geen knelpunt.”

Mexico
Toch is het waarschijnlijk dat Mexico nog een maatje te groot is. “Mexico is een topland, Olympisch kampioen nota bene”, reageert coach Hans Schrijver. Hij put hoop uit de wedstrijd van gisteravond. Daarin verloor het sterke Canada van een defensief ingesteld Cuba, dat profiteerde uit een scherpe counter. “Dat zou voor ons een droomscenario zijn. We zullen als een blok goed moeten verdedigen met de linies kort op elkaar. Een andere reden om zo te spelen is de hoogte. We zullen onze energie goed moeten verdelen en toch agressief blijven spelen.”

Maria
Curaçao zal dus verdedigend spelen. Is dat ook de reden dat topscorer Michael Maria niet zou spelen? “Nee, dat heeft er niets mee te maken. In de groep is er concurrentie. De groep is ook erg veranderd ten opzichte van de laatste wedstrijden. Ik heb een beslissing genomen op basis van wat ik gezien heb, die ik het beste vind voor het team. Het is zinloos om je op een enkele speler te richten. Ik heb hier een groep jongens, waarvan er een aantal in de competitie ook gewoon vijftien per jaar maken.” Dat Maria in de voorgaande wedstrijden het meest doeltreffend was, zegt hem weinig. “Met alle respect, maar laten we het niveau van de vorige toernooien niet overdrijven. De tegenstanders op dit toernooi zijn van een hoger niveau dan we tot nu toe hebben gehad. Van de laatste drie wedstrijden hebben we er eentje gewonnen, en zijn we doorgegaan door een flip of coin. Gelukkig is ook het niveau van deze selectie drastisch omhoog gegaan.”

Eenheid smeden
De groep is kort bij elkaar. Is het gelukt om een eenheid te smeden? “Dat is zeker gelukt. Mede daarom zijn we een week eerder gegaan. Natuurlijk had dat ook te maken met het hoogteverschil. We hadden het heel moeilijk in de oefenwedstrijd tegen Pachuca. Na twee sprintjes zit je er doorheen op die hoogte. De jongens moesten in de eerste dagen nog een beetje wennen, zowel aan de hoogte als aan elkaar. Vanaf toen beseften ze echt dat ze als een team aan de bak moeten. Het is een goede zet geweest om ze onder moeilijke omstandigheden bij elkaar te brengen. De sfeer is goed, er wordt geknokt voor elkaar en ook gelachen.”

Voorbereiding
De recente voorvallen hebben de voorbereidingen niet verstoord. Over de zaak-Pinedo zegt Schrijver: “Ik heb er niets van geweten, anders had ik hem ook niet geselecteerd. De bond heeft uiteindelijk besloten om hem naar huis te sturen, en ik was het daar mee eens. We hebben hem verder normaal behandeld, het is ook niet aan ons om over hem te oordelen. Wij hebben een klus te klaren, dus we richten al onze energie op de komende twee wedstrijden. Daarin zullen we alles geven en voor elkaar knokken.” De wedstrijd is vanavond om 22.00 uur te zien op Fox.

Vermoedelijke opstelling
Zeus de la Paz; Ruchendry Kierindongo, Shuremy Felomina, Yaël Eisden, Ronald Roosberg; Vidarell Merencia, Richenel Lourens, Christopher Isenia; Derwin Martina, Rigino Cicilia, Ruwendy Schoop.

4 reacties op “Curaçao U20 richt zich op wedstrijd tegen Mexico”

 1. Nou mijnheer Edwin de kort, niet zoveel vooroordelen spuien! Kent u deze jongens dan persoonlijk? Toevallig zitten er mensen bij met een havo diploma op zak en ook jongens die in de eindexamenklas van het vwo zitten, dus hoezo niet intelligent?

 2. Nog geen toernooi gewonnen en onze wannabe voetballers lopen al naast hun schoenen met sterallures omdat ze in Nederland bij een provincieclubje onder contract staan. En dat komt alleen maar omdat die clubs een x-aantal spelers bij de KNVB “moeten” aanmelden, je zou kunnen stellen bladvulling of iets dergelijks.

 3. Ons nationaal Curacaos elftal is een afspiegeling van de MFK regering. Men ruziet, heeft strafbladen en op enige intelligentie is niemand te betrappen.

  Daarnaast wordt er met geld gesmeten. Andermans geld uiteraard.

  Laten we hopen dat Mexico ons een flink pak op de broek geeft, zoals Nederland (of beter: het CFT) dat met de MFK-regering gedaan heeft.

 4. Lijkt het Nederlands elftal wel..