• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçaos rugbyteam heeft ook de tweede interland ooit gewonnnen. Afgelopen vrijdag werd in de tweede ronde van de North American and Caribbean Rugy Championship (NACRA) de British Virgin Islands met 39-12 verslagen. Ruststand was 29-5. In de volgende ronde wacht Barbados.

De openingsfase werd gedomineerd door de Curaçaoënaars. Al in de tweede minuut nam Curaçao de leiding door een penalty van James Brienberg. De hele wedstrijd zou de schutter vizier op scherp hebben. “Ik focus als in een tunnelvisie, kijk naar het doel, visualiseer waar ik de bal wil hebben en ik doe het gewoon!” genoot Brienberg.

Onder de indruk
De rugbybond van de British Virgin Island toonde zich onder de indruk van de Curaçaose rugbyers. “Het is een behoorlijk groot en fysiek Curaçaos team en onze jongens hebben een les geleerd vandaag. Rugby is een hard en agressief spel waarin je tackles moet maken en je uiterste best moet doen, dat hebben we niet gedaan vandaag. We hebben een paar veelbelovende jonge spelers die eraan komen, maar wat we nodig hebben zijn een paar grote lummels, een paar grote agressieve die het spel willen leren” aldus Ronan Kuczaj tegenover Virgin Islands News Online.

Barbados
Op 6 april speelt Curaçao in de derde ronde van het NACRA kampioenschap tegen Barbados. De winnaar van deze partij neemt het op tegen Trinidad & Tobago en Guyana. De Curaçaose rugbybond gaat wederom een fundraising houden. Deze keer wordt er gepoogd om ook een B-selectie heren en een damesselectie mee te nemen.

6 reacties op “Rugbyteam te sterk voor British Virgin Islands: 39-12”

 1. @Janchie aan wie zal het liggen aan de blanke nederlanders of de Curacaose nederlanders en wees blij dat de Curacaose sporters nu weer eens positief in de media komen na de blunder van de voetbalbond om een speler mee te nemen die betrokken is geweest bij een gewapende roofoverval

 2. @makamba, voor een eiland waar 95 procent gekleurd is zie ik opvallend veel witte kopjes.

 3. Goed gedaan door onze jongens. Maar goed dat Insel Air ze nog uit de brand heeft geholpen!

 4. Janchie, zie de teamfoto https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539408_10151229697836403_1270062243_n.jpg

 5. Mooie Prestatie jongens ga zo door.

 6. Doen er ook Curacaose jongeren mee aan dit team of is het zoals ons voormalig antiliaans hockey team?