• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voetballer Abdiel Pinedo is per direct uit de selectie van Curaçao U20 gezet omdat hij wordt verdacht van een roofoverval. De voetbalbond besloot dit na overleg met de technische staf en het Openbaar Ministerie. Pinedo blijft geschorst totdat de rechtzaak dient op 20 maart.

Goed nieuws was er wel voor Nathan Martina. Hij is opgeroepen als vervanger van Pinedo, en voegt zich bij de selectie in Mexico. Daar speelde Curaçao U20 gisteren een vriendschappelijke wedstrijd tegen vijfvoudig Mexicaans kampioen Pachuca. De Curaçaoënaars verloren met 5-1. Gezien de omstandigheden toonde de technische staf zich tevreden met het resultaat. De wedstrijd werd gespeeld op een hoogte van 2400 meter. Dinsdag 19 februari treedt Curaçao U20 aan tegen Mexico U20. De wedstrijd begint om 22.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door Fox.

6 reacties op “Pinedo verwijderd uit selectie Curaçao U20”

 1. Vind het heel jammer dat men alleen op Curacao scout naar talentvolle voetballers, maar het positieve nieuws van de in Nederland wonende Curacaonaars wel ppubliceert! Misschien verder kijken dan je neus lang is en dan ga je ook meer sportieve successen boeken!

 2. Bijna te vergelijken met de “Blade runner”…

 3. Hier gaat een signaal van uit, een overval heeft niet alleen juridische gevolgen maar ook maatschappelijke.

 4. Hadden we eindelijk een speler die goed kan schieten…

 5. Dat de voetbalbond daar zelf niet op kon komen blijft voor mij een groot raadsel. Maar goed, in ieder geval hebben ze toch ingezien dat de bevolking dit niet accepteerde. Zodra de veroordeling definitief is meteen voor de rest van zijn leven royeren.
  De voetbalbond moet voor eens en voor altijd duidelijk maken dat criminaliteit en sportiviteit niet samen gaan.

 6. Daar word ik vrolijk van, beter laat dan niet, ja toch? Ons (mogelijke) crimineeltje zal de boodschap wel niet (kùnnen) begrijpen, want anders had hij zich gezien de zware verdenkingen al nooit aangemeld / zijn omgeving hem geadviseerd had dit NATUURLIJK niet te doen.